• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Iće&piće

13.02.2022

19:32

EMPANADE sa MLEVENIM MESOM! Gozba za celu porodicu!

Shutterstock

Recepti

EMPANADE sa MLEVENIM MESOM! Gozba za celu porodicu!

Podeli vest

Empanade su tradicionalno jelo u Španiji i Portugalu. To su male školjke od testa sa slanim filom intenzivnog ukusa. Mogu da se jedu bilo kad, ali naročito su dobre kao zalogajčići u stilu tapasa uz hladno pivo...

Sastojci: 

pakovanje lisnatog testa
500 g mlevenog mesa (junetine)
kašika maslinovog ulja

dve glavice crnog luka
crvena paprika
100 g slanine
kašičica koncentrata paradajza
osam crnih maslinki
tabasko sos
so, biber, majčina dušica

Foto: Shutterstock

Najbolje prijaju uz hladno pivo

Priprema: 

U tiganju zagrejati ulje, pa propržiti crni luk i slaninu isečenu na kocke. Kad slanina postane hrskava, dodati iseckanu papriku, te pržiti dok malo ne omekša. Potom ubaciti mleveno meso, koncentrat paradajza, iseckane maslinke, so, biber i majčinu dušicu, te dinstati uz povremeno mešanje još desetak minuta. Skloniti s vatre i ostaviti da se ohladi. Lisnato testo razvaljati oklagijom, pa činijom vaditi krugove. Na sredinu svakog staviti deo fila, pa preklopiti i pritisnuti ivice. Premazati uljem ili umućenim jajetom. Peći u rerni na 220 stepeni oko 15 minuta, odnosno dok empanade ne dobiju lepu boju.

Prijatno!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom zvaničnom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj (32) juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

25.04.2024

13:08

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija