• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA
Informer

Izvor: informer.rs

24.02.2022

19:46

FANTASTIČNI SALČIĆI! Kolači po bakinom receptu!

Recepti

FANTASTIČNI SALČIĆI! Kolači po bakinom receptu!

Podeli vest

Iskusne domaćice smatraju da se niste dokazali kao kuvarica ako niste makar jednom napravili salčiće

Ovi salčići će vas osvojiti na prvi zalogaj!

Sastojci:

600 g brašna
250 ml vode
250 ml mleka
1 svež kvasac
4 žumanca
2 kašike šećera
100 ml ulja
čašica rakije
300 g mlevenog svinjskog sala
150 g šećera u prahu
domaći pekmez po izboru

Foto: print screen

Fantastični salčići

Priprema:

Na rigli zagrejte mleko, ali vodite računa da ne prokuva. Skinite šerpicu sa šporeta, dodajte kafenu kašičicu šećera, supenu kašiku brašna, izmrvite kvasac pa sve razmitute i ostavite 15 minuta da se kvasac aktivira. Ostavite tri supene kašike brašna sa strane, jer će vam biti potrebno da ga sjedinite sa salom kojim ćete premazivati testo. U veliku vanglu sipajte ostatak brašna, dodajte vodu, preostalo mleko, aktiviran kvasac, žumanca, kristal šećer, ulje, rakiju i so, pa umesite testo i ostavite ga na toplom da se udvostruči. Salo sameljite na mašini za meso, dodajte mu tri kašike brašna i sve sjedinite.

Testo prebacite na radnu površinu i istanjite ga oklagijom na debljinu od pola centimetra. Premažite ga trećinom sala, pa ga preklopite na tri jednaka dela. Dobijenu traku preklopite još tri puta, na tri jednaka dela, pa ostavite testo da odstoji pola sata. Isti postupak ponovite još dva puta. Četvrti put rastanjite testo oklagijom na debljinu od jednog centimetra, isecite ga na pravougaonike, namažite pekmezom, pa ivice testa blago zatvorite, bez pritiskanja. Ređajte salčiće u tepsiju obloženu papirom za pečenje. Zagrejte rernu na 200 stepeni, pa stavite salčiće da se peku. Kad se blago zarumene, to je znak da su gotovi.

Postovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, Youtube, Viber.

Pridružite se i saznajte prvi najnovije informacije.

Naše aplikacije možete skinuti na:


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Politika

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Društvo

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set