• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

25.02.2022

14:07

3 recepta za ukusan ručak koji ima istu svežinu i nakon nekoliko dana u frižideru

Samsung

Recepti

3 recepta za ukusan ručak koji ima istu svežinu i nakon nekoliko dana u frižideru

Podeli vest

Bez obzira na to da li kuvamo za veliki broj ljudi ili ne, nikome nije drago da stalno provodi vreme u kuhinji. Stoga je potraga za obrocima koji ostaju sveži i nakon nekoliko dana u frižideru veoma česta. Stoga je potraga za obrocima koji ostaju sveži i nakon nekoliko dana u frižideru veoma česta. Idealan epilog jedne radne sedmice bio bi raznolik ručak svakog dana koji nas čeka u frižideru, spreman za jelo

Tragate li i vi za ovakvim receptima? U nastavku vam donosimo predloge sa kojima ćete uvek biti korak ispred.

Njeno veličanstvo salata

Svako doba godine prilika je za jačanje imuniteta, a salata je idealna za te namene, kao glavni obrok ili njegov vitaminski dodatak. Mnoštvo je kombinacija koje uz male modifikacije mogu zadovoljiti i ukuse vegetarijanaca, a naša preporuka je veoma jednostavna osnova koju po svojoj volji možete dograđivati.

Foto: Samsung

Naš današnji predlog, salata sa testeninom i feta sirom, u osnovi ima zelenu salata, čiji listovi pri kupovini treba da izgledaju hrskavo i zdrave boje. Dodatak joj mogu biti paradajz, krastavci, kao i sitno naseckana paprika i ljubičasti luk.

Zasitni deo salate čini testenina. Za 4 porcije potrebno je 200 grama prethodno skuvane i rashlađene testenine. Uz to dodajte izmrvljeni feta sir, a prema želji i 10-ak maslina. Salatu prelijte maslinovim uljem, limunovim sokom, posolite i pobiberite. Po želji možete dodati i tunjevinu.

Da biste sačuvali najbolji ukus i najviše hranjivih supstanci, salatu držite u frižideru.

Domaća supa kao hrana i lek

Kvalitetni obroci su jednostavni i uspostavljaju disciplinu u ishrani. Među njima su svakako i domaće supe koje, osim što hrane i greju, doprinose boljem oporavku od prehlade. Bilo da napravite bistru, kremastu ili supu sa komadićima mesa, ribe, žitarica i povrća, u frižideru mogu stajati danima, a sve što je potrebno je da podgrejete količinu koju planirate da pojedete za ručak.

Sjajan recept za ukusnu supu koju bez problema možete jesti i nakon nekoliko dana sastoji se od sledećih namirnica:

Foto: Samsung

- 1,5-2l vode
- 1/2 kg telećeg mesa za supu
- 2 veće šargarepe
- koren i list peršuna
- koren celera
- 50 g testenine za supu
- so i biber

Povrće ogulite i operite, narežite i stavite u veći lonac sa hladnom vodom. Hladna voda doprinosi da se svi ukusi nađu u supi. Dodajte meso, posolite, pobiberite i kuvajte poklopljenu na laganoj vatri, povremeno skidajući penicu koja nastane kuvanjem mesa kako biste dobili bolji ukus. Kad se supa skuva, ostavite da malo odstoji pa je procedite, a potom dodajte testeninu pa je skuvajte. Možete dodati i šargarepu koja se skuvala u supi. 

Foto: Samsung

Supu, kao i salatu za duži rok trajanja u frižideru možete čuvati u teglicama.

Rižoto sa paradajzom i paprikom

Za sve ljubitelje rižota predlažemo ukusan ručak sa malo sastojaka koji se pravi od pirinča, paradajza, luka, paprike i začina. Na malo masnoće popržite manji luk, dodajte mu papriku, i pržite dok ne omekša. Zatim dodajte pasirani paradajz, a zatim i pirinač, te postepeno dolivajte vrelu vodu dok neprestano mešate svoj ručak. Kad se pirinač skuva, jelo je gotovo. Možete ga posuti narendanim parmezanom i preliti maslinovim uljem.

Čim se rižoto ohladi, stavite ga u frižider.

Kako na najbolji način organizovati hranu u frižideru

Za najbolju iskoristivost namirnica, svaka od njih ima svoje mesto u frižideru. Sprečite nered i bacanje hrane dobrom organizacijom.

Na najvišoj polici držite obrađenu hranu i suhomesnate proizvode, na drugoj mlečne proizvode, a na donjem delu lako kvarljive namirnice poput ribe ili mesa. Fioke na dnu frižidera namenjene su za voće i povrće, a pregrade na vratima za puter, marmelade, sokove i sl. Sve što je otvoreno, poklopite, stavite u manje posude ili tegle ili umotajte u foliju.

Inovativna tehnologija za dužu svežinu

Da bi sve vaše namirnice uvek ostale sveže, Samsung je osmislio inovativnu tehnologiju sa pet opcija za podešavanje temperature. Ona omogućava da na delovima frižidera na kojima to želite podesite temperaturu za zamrzavanje, blago zamrzavanje, meso i ribu, voće i povrće, kao i za piće. Zove se FlexZone, a nalazi se u dizajnom predivnim, a funkcionalnošću neprikosnovenim Bespoke frižiderima.

Foto: Samsung

Optimal Fresh + tehnologija omogućava podelu frižidera na dve zone koje hlade namirnice na različitim temperaturama, a pri tome čuvaju svežinu namirnica do dva puta duže. Tako je leva zona hladnija za namirnice poput mesa i ribe, a druga manje za preostalu hranu. Na kraju, korisnici pomoću jednog dodira na opciji Cool Select + mogu promeniti nivo hlađenja.

Zahvaljujući Humidity Fresh + tehnologiji unutar posebnog dela frižidera, vaša hrana će ostati sveža i sačuvaće svoju teksturu i ukus. Uz to, moguće je podesiti nivo vlage za optimalnije korišćenje, recimo za čuvanje voća i povrća. Kako biste mogli lakše organizovati svoju hranu, ovaj frižider ima fleksibilne fioke pomoću kojih možete prilagoditi unutrašnji prostor po vlastitoj želji. Isto tako, Bespoke frižideri sadrže dvostruki ledomat, odnosno uz obične kockice leda dobijate i ledene mrvice savršene za pripremu koktela, frappea ili ledene kafe.

Na tržištu se ističu i inovativnim dizajnom i izborom boja koje se uklapaju u sve stilove interijera, a više informacija o ovim neverovatnim frižiderima potražite na linku: https://www.samsung.com/rs/refrigerators/all-refrigerators/?bespoke.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija