
bakina kuhinja
ĐUVEČ KOJI MORATE DA PROBATE! Idealan vikend ručak (VIDEO)
Ukoliko postite, mi vam predlažemo da napravite nešto drugačiji đuveč
Potrebno je:
1 veća glavica crnog luka



2 šargarepe
4 veća krompira
4 čena belog luka
2 kašike pirinča
1 paradajz (može iz flaše)
suvi začin
granule belog luka po želji
peršunov list
ulje

bakina kuhinja
Priprema:
Luk iseći na rebra kao i papriku. Šargarepu iseći na krugove.
Dodati ulje i dinstati da omekne povrće. Na kraju dodati 2 kašike opranog pirinča.
Dodati bibera začine i soli kao i beli luk sečen na listiće.
Krompir dodati soli, ulja malo crvenu papriku beli luk u granulama .
Kad povrće omekne, skiniti sa šporeta ubaciti listiće krompira između povrća kao i paradajz na kriške. Na kraju dodati sečen peršunov list.
Peći u rerni na 220 stepeni C oko 50-60 minuta...Prijatno!