• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

19.03.2022

23:23

PLOČICE SA LANENIM SEMENOM! Ukusna grickalica spremna za 15 minuta!

Recepti

PLOČICE SA LANENIM SEMENOM! Ukusna grickalica spremna za 15 minuta!

Podeli vest

Pločice sa lanenim semenom možete jesti za doručak i večeru, ali i kao užinu

Lanene pločice odličan su izbor i u vreme posta. Možete odjednom napraviti veću količinu i držati ih u metalnoj kutiji kako bi sačuvale svežinu i hrskavost.

Sastojci:

300 g integralnog brašna
150 g heljdinog brašna
200 ml kisele vode
100 g posnog margarina
50 g semena susama
50 g lanenog semena
ravna kašika soli
prstohvat sode bikarbone

Foto: Shutterstock

Laneno seme

Priprema:

Pomešajte brašno, so i sodu bikarbonu, dodajte margarin koji je odstajao na sobnoj temepraturi, a onda i kiselu vodu, pa umesite čvrsto testo. Ostavite testo da odstoji pola sata, pa ga na radnoj površini razvucite oklagijom na debljinu od nekoliko milimetara. Nožem ga isecite na trake, a potom i na pločice željene veličine. Da bi pločice izgledale kao one kupovne, možete da se poslužite lenjirom pre nego što počnete da sečete testo - tako ćete biti sigurni da će svaka pločica biti iste širine. Pločice poređajte u tepsiju obloženu papirom za pečenje, obilno ih pospite susamom i lanenim semenom, pa pecite na 180 stepeni 15-ak minuta.

BONUS VIDEO:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija