• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA
Informer

Izvor: Informer

24.03.2022

08:24

IMA POSLA KO HOĆE DA RADI! Kuvar Marko Komadina: Kad se s uživanjem radi, jelo je ukusnije

Informer

Recepti

IMA POSLA KO HOĆE DA RADI! Kuvar Marko Komadina: Kad se s uživanjem radi, jelo je ukusnije

Podeli vest

Bez dobrog alata nema zanata, a ni dobre gozbe bez veštog kuvara!

Oni najbolji među njima uspevaju da i od oskudnog materijala naprave savršeno jelo, a za to, osim znanja i talenta, imaju i volje da i dalje uče, strpljenja da neprestano vežbaju i usavršavaju se i ljubavi prema poslu da nikada ne odustanu. Takav je i Marko Komadina (26) iz Beograda, za koga starije kolege kažu da je jedan od najboljih u svom poslu, a brojne nagrade sa međunarodnih takmičenja to potvrđuju.

- Znao sam još od malih nogu da će kulinarstvo biti moj posao. Stalno sam se motao po kuhinji i tako se rodila ljubav. Volim i da jedem, da probam nove namirnice i to mi je oduvek bilo zanimljivo - otkriva Marko.

Foto: Pixabay

Kuvanje

Kuvari se već duže vreme nalaze na listi deficitarnih zanimanja, a potražnja za njima i u našoj zemlji i u svetu je velika.

- Na kuvarski smer u srednjoj Ugostiteljsko-turističkoj školi primaju se samo odlikaši - otkriva nam ovaj mladi kuvar, koji je našao posao i počeo da uči zanat kao đak treće godine jer je bio aktivniji i posvećeniji poslu od drugih.

- Ponuđeno mi je članstvo u Srpskom juniorskom šef klubu, a oni su mi omogućili da obiđem tri svetska takmičenja, odnosno dve olimpijade i jedno svetsko takmičenje u Luksemburgu i Štutgartu. Na poslednjem takmičenju bio sam kapiten. Doneli smo skoro 15 medalja sa tih takmičenja kao reprezentacija Srbije - s ponosom nam priča Marko.

Na pitanje šta najviše voli da kuva, odgovara da su to specijaliteti italijanske i francuske kuhinje, "lagana hrana puna ukusa i boja", a uživa da jede ono što mu drugi pripreme. Otkriva nam i da domaću kuhinju preferiraju stranci koji posećuju Beograd.

- Vole i jagnjetinu, kajmak, čvarke, a mi se trudimo da im kroz moderne tehnike prikažemo domaće specijalitete. Naši ljudi vole i da eksperimentišu s ukusima, a to je znak da gastronomija u Srbiji napreduje - kaže Marko, koji planira da ostane u Srbiji i jednog dana otvori svoj restoran.

BONUS VIDEO:



Postovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, Youtube, Viber.

Pridružite se i saznajte prvi najnovije informacije.

Naše aplikacije možete skinuti na:


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Politika

TV

(VIDEO) Da li je Donald Tramp prećutno podržao Bajdenovu odluku?!
Live TV

(VIDEO) Da li je Donald Tramp prećutno podržao Bajdenovu odluku?!

Situaciju na frontu između Rusije i Ukrajine ali i tišinu Donalda Trampa nakon Bajdenove odluke da Ukrajina gađa unutrašnjost Rusije američkim oružjem , analizirali su gosti "Rata uživo", novinar i ekonomista Nebojša Berak i Sava Stambolić ispred Centra za društvenu stabilnost.

21.11.2024

22:19 >> 23:21

Društvo

JOŠ Društvo VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set