• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: iće&piće

27.03.2022

19:06

PEČENI PILEĆI BATACI sa PESTOM i LIMUNOM! Tope se u ustima!

Shutterstock

Recepti

PEČENI PILEĆI BATACI sa PESTOM i LIMUNOM! Tope se u ustima!

Podeli vest

Bataci su jako fini, a ovako pripremljeni tope se u ustima. Verujemo da većina voli pesto, bilo domaći, bilo kupljeni, koji ovom daju daje prepoznatljivu notu... Uživajte!

Sastojci: 

četiri pileća bataka sa karabatacima
250 ml maslinovog ulja
četiri čena belog luka

dve kašike parmezana
veza svežeg peršuna
četiri kašike pesto-sosa
sok i kora limuna
pola crvene ljute papričice
so, biber

Foto: Shutterstock

Praznik za oči i nepca 

Priprema: 

Pomešati maslinovo ulje, iseckan peršun, izgnječen beli luk, sok i izrendanu koru limuna, parmezan, papričicu, so i biber. Pileće batake oprati i prosušiti. Marinadu sipati u kesu sa ziperom, ubaciti batake, dobro zatvoriti, protresti, pa staviti u frižider da odstoji nekoliko sati. Batake zatim prebaciti u vatrostalnu činiju, premazati pestom, preliti marinadom, te peći u rerni na 200 stepeni oko 40 minuta.

Prijatno!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

SOČNA PILETINA SA NAROM I LUKOM! Prste da poližete!
Recepti

SOČNA PILETINA SA NAROM I LUKOM! Prste da poližete!

Ovo je čuveno iransko jelo, a u origalu uključuje i orahe (tostirane i samlevene), koje i vi možete da dodate svom jelu. Možda zvuči neobično, ali crni luk i nar u kombinaciji sa odabranim začinima proizvode apsolutno neodoljiv ukus koji se teško zaboravlja... Uživajte!

15.03.2022

11:15

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija