• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: iće&piće

11.04.2022

14:11

POSNI BRAUNI sa BADEMIMA i SUVIM GROŽĐEM! Poslastica sa stilom!

Shutterstock

Recepti

POSNI BRAUNI sa BADEMIMA i SUVIM GROŽĐEM! Poslastica sa stilom!

Podeli vest

Brauni sa bademima i suvim grožđem je jedan od najukusnijih i najmekših posnih kolača. Priprema se veoma brzo i jednostavno, bez miksera... Uživajte!

Sastojci: 

80 g posnog margarina
dve kašičice mlevenog lana
120 g čokolade za kuvanje

pola kašičice instant kafe
130 g brašna
70 g badema
50 g kakao-praha
četvrt kašičice praška za pecivo
250 g šećera
kašičica i po ekstrakta vanile
50 g suvog grožđa

Foto: Shutterstock

Posni brauni sa bademima i suvim grožđem

Priprema: 

Na pari otopiti čokoladu, margarin, kafu i 60 mililitara vode, malo prohladiti, pa dodati šećer i mešati dok se ne istopi. U većoj posudi sjediniti brašno, kakao, prašak za pecivo i malo soli. Dodati smesu od čokolade, vanilu, bademe i suvo grožđe, izliti u kalup obložen papirom za pečenje, te peći u rerni na 170 stepeni oko 40 minuta. Ohladiti, iseći na kocke i poslužiti.

Uživajte!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Englezi od gotovog napravili veresiju! Nemci trljaju ruke!
Fudbal

Englezi od gotovog napravili veresiju! Nemci trljaju ruke!

Kao što je već poznato, od naredne sezone Liga šampiona igraće se po novom formatu. Jedan od noviteta biće taj da će dve najuspešnije zemlje po koeficijentu dobiti dodatno, peto mesto u elitnom takmičenju! Iako je delovalo da je to pitanje rešeno, brodolom engleskih klubova u završnici evrokupova gotovo izvesno, doneće veliki preokret u korist nemačke Bundeslige!

18.04.2024

15:38

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija