• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA
Informer

Izvor: iće&piće

17.04.2022

19:19

OSLIĆ na FRANCUSKI NAČIN! I posno i slasno!

Shutterstock

Recepti

OSLIĆ na FRANCUSKI NAČIN! I posno i slasno!

Podeli vest

Oslić prvo treba ispržiti na ulju, potom naparviti sos od proprženog luka, vina i paradajza i na kraju sve to zapeći u rerni... Prijatno!

Sastojci: 

700 g filea oslića
dve glavice crnog luka
tri čena belog luka

tri kašike prezli
tri kašike brašna
šest kašika paradajz pirea
šolja belog vina
pola vezice peršuna
ulje, aleva paprika
so, biber

Foto: Shutterstock

Oslić na francuski način

Priprema: 

Ribu iseći na šnicle, uvaljati ih u brašno, ispržiti na ulju, pa izvaditi sa strane. Prodinstati iseckan crni i beli luk na istom ulju. Kad omekša, u vatrostalnu posudu prvo rasporediti luk pa preko ribu. Dodati vinom razređen paradajz pire i po ukusu alevu papriku. Preliti uljem, posuti prezlama i peći oko 40 minuta. Služiti uz baren krompir i svaku porciju posuti sitno isečenim peršunom.

Prijatno!

Postovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, Youtube, Viber.

Pridružite se i saznajte prvi najnovije informacije.

Naše aplikacije možete skinuti na:


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Politika

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Društvo

Kada su prestali jauci ispod ruševina znali smo da je to kraj! Ispovest direktorke UKC Vojvodina nakon nesreće u Novom Sadu
Društvo

Kada su prestali jauci ispod ruševina znali smo da je to kraj! Ispovest direktorke UKC Vojvodina nakon nesreće u Novom Sadu

Ovakvi stravični prizori i povrede viđaju se u ratu, zemljotresu... Koliko god godina da radite ovaj posao - na jauk, stradanje, na suze i strah roditelja koji po bolničkim hodnicima traže svoju decu, na to nikada ne možete da ostanete imuni. Ovako za Informer priča direktorka UKC Vojvodina dr Vesna Turkulov koja je dežurala kada se srušila nadstrešnica na železničkoj stanici u Novom Sadu.

04.11.2024

11:43

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set