SALATA sa POŠIRANIM JAJIMA! Malo drugačiji doručak!

Shutterstock

09:36 Recepti 0

iće&piće/informer.rs | 27. 06. 2022.

SALATA sa POŠIRANIM JAJIMA! Malo drugačiji doručak!

Umesto da po ko zna koji put za doručak pripremate omlet, kuvana ili jaja na oko, probajte da ih poširate, nije komplikovano...


Sastojci:

četvrt glavice zelene salate
šaka svežeg spanaća
pola šake svežeg bosiljka
šolja čeri paradajza
maslinovo ulje
sok od pola limuna
dva veća jajeta
malo vlašca
so, biber

Shutterstock

Salata sa poširanim jajima

Priprema:

Jaja razbiti u dve odvojene činijice. U šerpi zagrejati vodu da proključa, promešati kašikom u sredini da se napravi vir, pa pažljivo ubaciti jaje. Kuvati dva-tri minuta da se belanca skuvaju, a žumanca ostanu tečna. Izvaditi rešetkastom kašikom. Postupak ponoviti sa drugim jajetom. U činiju staviti iscepkane listove zelene salate, spanać, bosiljak i čeri paradajz, preliti maslinovim uljem i sokom od limuna, posoliti i pobiberiti, pa promešati. Odozgo poređati jaja, posuti vlašcem i odmah poslužiti.

Prijatno!



Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.