ŠPAGETE sa BELIM LUKOM i PARMEZANOM! Najjednostavnija i najbolja italijanska pasta!

Shutterstock

08:00 Recepti 0

iće&piće | 15. 08. 2022.

ŠPAGETE sa BELIM LUKOM i PARMEZANOM! Najjednostavnija i najbolja italijanska pasta!

Špagete 'aljo e oljo' ili sa belim lukom i maslinovim uljem (parmezan je ovde doza luksuza) jedno je od onih jednostavnih jela koja nepcima uvek pričinjava ekskluzivno zadovoljstvo

Sastojci: 

450 g špageta
šest čenova belog luka
pola šolje maslinovog ulja
četvrt kašičice ljute tucane paprike
četvrt šolje svežeg peršuna
šolja parmezana
so, biber

Shutterstock

Špagete sa belim lukom i parmezanom

Priprema: 

Špagete skuvati u slanoj, ključaloj vodi, prema uputstvu sa pakovanja. U tiganj sipati ulje, dodati iseckan beli luk i pržiti na umerenoj temperaturi uz povremeno mešanje desetak minuta. Smanjiti vatru i pržiti još pet minuta. U činiji pomešati oceđenu testeninu, tucanu papriku, beli luk sa uljem, peršun, so, biber i parmezan. Poslužiti dok je toplo.

Prijatno!



Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.