• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

12.08.2022

20:38

DOMAĆA POGAČA! Recept kojem se svi radujemo!

Recepti

DOMAĆA POGAČA! Recept kojem se svi radujemo!

Podeli vest

Napravite ukusnu domaću pogaču za celu porodicu

Hrskava i vazdušasta iznutra, pa još posuta raznim semenkama definitivno će vas oduševiti na prvi zalogaj. Pogača se pravi brzo i lako,  a jedina mana joj je što se pojede za čas, jer teško može da joj se odoli.

Sastojci:

350 ml toplog mleka

600 g brašna
30 g kvasca
50 ml ulja
1 kašičica šećera
1 kesica praška za pecivo
1 jaje za premazivanje
1 kašičica soli
semenke za posipanje (suncokretove, lanene, susam)

Foto: bakina kuhinja

Domaća pogača

Priprema:

Kvasac izmrvite, pomešajte sa šećerom i polovinom toplog mleka, pa ostavite da se aktivira oko 10 minuta. Za to vreme pomešajte brašno sa praškom za pecivo i solju, pa potom dodajte ulje i preostalo mleko, a zatim i kvasac. Zamesite glatko testo. Pokrijte čistom krpom i ostavite da se udvostruči, oko sat vremena. Nakon toga ponovo premesite testo, pa ga podelite na 12 delova. Oblikujte manje lepinje, pa ih poređajte u okrugli lim za pečenje. Razmutite jaje, pa svaku lepinjicu premažite i pospite semenkama. Rernu zagrejte na 180 stepeni, pa pecite oko 40 minuta.

BONUS VIDEO:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija