DOMAĆA BAKLAVA SA ORASIMA! Topi se u ustima!

Pixabay

11:15 Recepti 0

informer.rs | 09. 09. 2022.

DOMAĆA BAKLAVA SA ORASIMA! Topi se u ustima!

Kad se uželimo nečeg slatkog, izbor najčešće pada na baklave ili tulumbe, jer su prelivene sirupom i posle samo nekoliko zalogaja mogu da utaže želju za šećerom

Ako ste se uželeli proverenih starinskih kolača, napravite baklavu od gotovih kora, sa orasima, prelivenu slatkim sirupom. Da ne bi ostala suva, potrebno je da hladnu baklavu prelijete sa vrelim sirupom.

Sastojci:

500 g kora sa pitu
400 g šećera
300 g mlevenih oraha
100 ml ulja
1 limun 
2 kesice vanilin šećera

pexels.com

Baklave

Priprema:

Tepsiju premažite uljem, pa na dno tepsije stavite dve kore. Poprskajte ih uljem, sipajte malo mlevenih oraha, pa stavite novu koru koju ćete takođe poprskati uljem. Ređajte tako kore poprskane uljem i mlevene orahe dokle god ih sve ne utrošite. Poslednje dve kore samo poprskajte uljem, pa isecite baklavu oštrim nožem i stavite da se peče na 180 stepeni dok ne porumeni. Kad se baklava ispeče i prohladi, spremite sirup. U šerpu sipajte šećer, vanilin šećer i oko 300 mililitara vode, pa kuvajte dok ne proključa. Potom u sirup sipajte sok od jednog limuna, ostavite još malo da zapeni na ringli, pa tako vrelim sirupom zalijte baklavu i ostavite da odstoji nekoliko sati.

BONUS VIDEO:



Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.