LISNATA PITA SA PERŠUNOM! Idealna večera! (VIDEO)

Printscreen You Tube

19:57 Recepti 0

informer.rs | 28. 09. 2022.

LISNATA PITA SA PERŠUNOM! Idealna večera! (VIDEO)

Ako ne znate šta ćete za večeru, onda vam preporučujemo da napravite lisnatu pitu sa peršunom

Za večeru vam predlažemo da ih nafilujete sirom, jajima i peršunom - biće lepše nego iz pekare, a o ukusu će se danima pričati. Ukoliko volite slatku varijantu lisnatog peciva isprobajte pletenicu sa višnjama.

Sastojci:


500 g lisnatog testa
4 jajeta + 1 žumance za premazivanje
250 g sira
šaka svežeg peršuna
ulje za podmazivanje pleha

Priprema:

Pripremite fil tako što ćete u činiji pomešati umućena jaja sa rendanim sirom i  seckanim peršunom. Isecite lisnato testo na 4 komada iste veličine. Prvi komad stavljamo u podmazan pleh sa malo ulja. Stavite ravnomerno preko cele kore trećinu nadeva. Potom druga kora, pa nadev, pa treća kora, nadev i na kraju prekrijte preostalim komadom lisnatog testa. Premazati umućenim žumancetom. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 190°C 40 minuta.

BONUS VIDEO:



Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.