
Shutterstock
DA VAM SLATKO BUDE SAVRŠENO! Ako dodate jedan SASTOJAK duže će ostati SVEŽE
Iskusne domaćice otkrile su koristan savet kad pripremate slatko ili džem
Skidanje pene s površine tokom kuvanja voća može da bude zamorno jer morate da stojite uz šporet, ali zato u trenutku kada slatko provri stavite malo maslaca, masti ili ulja (kašičicu u odnosu na kilogram voća i kilogram šećera) i kuvajte na srednjoj vatri oko pola sata.



Preporučuje se da se slatko kuva u fazama - iz nekoliko puta - potrebno je da se, kad se skuva i ohladi, ponovo stavi na šporet.
Shutterstock
Na kraju obavezno umešajte limuntus. Posle sipanja slatkog u vruće tegle i dobrog zatvaranja obavezno ih okrenite naopako.
Na taj način slatko se neće ušećeriti i duže će ostati sveže. Ukoliko se čuva na hladnom mestu, smanjuje se mogućnost da se slatko sa koga nije skinuta pena pokvari.


bonus video:
Pošaljite nam vest, fotografiju ili snimak na 0648482459
Pratite nas na društvenim mrežama
PROČITAJTE JOŠ
-
informer.rs | Četvrtak, 29. 09. 2022.