• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Iće&piće

25.10.2022

07:46

HLEB od BUNDEVE! Jesenji specijalitet koji morate da probate!

Recepti

HLEB od BUNDEVE! Jesenji specijalitet koji morate da probate!

Podeli vest

Osim u pitama i kolačima, pečena bundeva može da se koristi i u pecivima - kiflama, buhtlama, kroasanima, u ovom slučaju hlebu, dajući im predivnu boju i aromu... Uživajte!

Sastojci:

500 g bundeve
150 g semenki bundeve
200 g integralnog brašna

200 g običnog brašna
150 g ovsenih pahuljica
četiri kašike ulja
kašika mlevenog đumbira
kašika šećera
kocka kvasca
veće jaje
malo tople vode

Foto: Shutterstock

Hleb od bundeve

Priprema: 

Bundevu očistiti, iseći na komade, uviti u aluminijumsku foliju i peći u rerni na 200 stepeni oko sat vremena. Ocediti, propasirati ili usitniti štapnim mikserom, te ohladiti. Zobene pahuljice samleti. Odvojiti šaku bundevinih semenki, a ostatak kratko tostirati u suvom tiganju. Kvasac izdrobiti u malo tople vode sa kašikom šećera i ostaviti da proradi. U posudu za mešanje staviti obe vrste brašna, pahuljice, so, đumbir, ulje i pire od bundeve. Ubaciti nadošli kvasac, pa zamesiti testo. Ostaviti da se diže na toplom mestu. Nakon toga testo premesiti, dodati tostirane semenke bundeve, pa opet ostaviti na toplom. Na kraju testo premestiti u kalup, premazati umućenim jajetom, posuti preostalim semenkama bundeve i peći na 200 stepeni oko 50 minuta.

Prijatno!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Malović: Puna podrška projektu "Rio Tinto"
Politika

Malović: Puna podrška projektu "Rio Tinto"

Član predsedništva Srpske Napredne Stranke Branislav Malović kaže da "posle propalog "svelitijumskog sabora" u Loznici na Vidovdan svakome u Srbiji je jasno da apsolutno ne postoji nijedan razlog da se ne krene dalje sa ovim projektom".

02.07.2024

21:08

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija