• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

27.10.2022

22:13

ROLAT SA KOKOSOM I KEKSOM! Fantazija ukusa! (VIDEO)

Printscreen You Tube

Recepti

ROLAT SA KOKOSOM I KEKSOM! Fantazija ukusa! (VIDEO)

Podeli vest

Poslastice sa kokosom su vrlo ukusne, a mi vam donosimo recept za rolat. Brzo se priprema, a gosti će biti oduševljeni

Za još bolji ukus rolata premažite ga kremom od lešnika.

Sastojci:



Za bazu:


300 g mlevenog keksa
40 g putera (otopljenog)
2 kašike kakao praha
1 kašika šećera
100 ml mleka


Za punjenje:


200 g maskarponea
100 g grčkog jogurta
1 kašika šećera u prahu
20 g kokosa
krem od lešnika


Za ukrašavanje:


krem od lešnika
kokos

Priprema:

U činiju sa keksom dodati puter (otopljen), kakao prah, šećer, mleko i mešati da se dobije čvrsto i homogeno testo. Umotajte prozirnom folijom i stavite u frižider na najmanje 30 minuta. U činiju dodajte maskarpone, grčki jogurt, šećer u prahu i kokos pa mešajte dok se sve dobro ne sjedini. Posle 30 minuta izvadite testo iz frižidera i stavite ga na list prozirne folije. Razvucite testo da dobijete ujednačenu debljinu od nekoliko milimetara. Odozgo premazati kremom od lešnika pa pripremljenom kokos smesom i dobro poravnati. Zamotajte ga uz pomoć prozirne folije koja je ostala ispod. Umotajte ga prozirnom folijom i stavite u frižider na najmanje 5 sati. Po isteku vremena izvaditi iz frižidera i ukrasiti rolat kremom od lešnika i kokosom.

BONUS VIDEO:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija