ŠPANSKE PRŽENICE! Još kada dodate malo CIMETA, ukus će biti fantastičan

Pixabay

11:00 Recepti 0

informer.rs | 01. 11. 2022.

ŠPANSKE PRŽENICE! Još kada dodate malo CIMETA, ukus će biti fantastičan

Kada pomislimo na prženice, odmah se setimo detinjstva. Naše bake su pravile prženice za doručak, pa je vreme da se oprobate u spremanju istih

Sastojci:

500 g starog hleba

250 ml ulja
100 g šećera
80 ml šerija
četiri jajeta
600 ml mleka
štapić cimeta ili kašičica u prahu
korica pomorandže
korica limuna
med za posluživanje

Shutterstock

Prženice

Priprema:

Narendajte koricu limuna i pomorandže i kuvajte ih s mlekom, šećerom i cimetom. Kada počne da vri, pomerite posudu s vatre i sipajte šeri. Promešajte i pustite da se malo ohladi. Stari hleb isecite na kriške debljine oko 2,5 centimetara i stavite ih na pleh za pečenje.

Smesu s mlekom prelijte preko svake kriške i ostavite pet minuta da upiju, pa okrenite i prelijte drugu stranu, ali tako da sredina hleba bude mekana a da se kriška ne raspada. U tiganju ili dubljoj šerpi zagrejte ulje.

Umutite jaja, pa svaku krišku hleba umočite u jaja, otresite višak i stavite da se prže sa obe strane dok ne dobiju zlatnobraon boju. Vadite na ubrus da se ocedi višak masnoće, a služite toplo sa medom. 

bonus video:



Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.