
Pixabay
ŠPANSKE PRŽENICE! Još kada dodate malo CIMETA, ukus će biti fantastičan
Kada pomislimo na prženice, odmah se setimo detinjstva. Naše bake su pravile prženice za doručak, pa je vreme da se oprobate u spremanju istih
Sastojci:
500 g starog hleba



100 g šećera
80 ml šerija
četiri jajeta
600 ml mleka
štapić cimeta ili kašičica u prahu
korica pomorandže
korica limuna
med za posluživanje

Shutterstock
Priprema:
Narendajte koricu limuna i pomorandže i kuvajte ih s mlekom, šećerom i cimetom. Kada počne da vri, pomerite posudu s vatre i sipajte šeri. Promešajte i pustite da se malo ohladi. Stari hleb isecite na kriške debljine oko 2,5 centimetara i stavite ih na pleh za pečenje.
Smesu s mlekom prelijte preko svake kriške i ostavite pet minuta da upiju, pa okrenite i prelijte drugu stranu, ali tako da sredina hleba bude mekana a da se kriška ne raspada. U tiganju ili dubljoj šerpi zagrejte ulje.
Umutite jaja, pa svaku krišku hleba umočite u jaja, otresite višak i stavite da se prže sa obe strane dok ne dobiju zlatnobraon boju. Vadite na ubrus da se ocedi višak masnoće, a služite toplo sa medom.


bonus video:
Pošaljite nam vest, fotografiju ili snimak na 0648482459
Pratite nas na društvenim mrežama
PROČITAJTE JOŠ
-
Bakina kuhinja | Sreda, 12. 10. 2022.
-
informer.rs | Subota, 08. 10. 2022.