• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

08.11.2022

13:30

PUNJENI LUK! Specijalitet koji morate da PROBATE - ne samo što je UKUSAN, nego je i ZDRAV

Shutterstock

Recepti

PUNJENI LUK! Specijalitet koji morate da PROBATE - ne samo što je UKUSAN, nego je i ZDRAV

Podeli vest

Crni luk je neizostavna namirnica na trpezi, pa vam savetujemo da napravite punjeni sa mesom

Sastojci:

10 srednjih glavica crnog luka
500 g mlevene junetine
150 g pirinča
šargarepa

dve kašike aleve paprike
kašika brašna
ulje
so, biber

Foto: Shutterstock

Crni luk

Priprema:


Pažljivo oljuštite luk, nožem zasecite donji deo glavice pa kuvajte oko deset minuta. Izvadite ih u posudu sa hladnom vodom i u međuvremenu pripremite fil. Prodinstajte meso, dodajte prokuvani pirinač i rendanu šargarepu, pa začinite.

Kad se luk ohladi, pažljivo odvojte svaki sloj tako da dobijete "korpice". Svaku napunite filom i ređajte u posudu u kojoj ćete ih kuvati.

U manjoj šerpi na malo ulja propržite kašiku brašna sa malo aleve paprike. Pomerite s vatre, ulijte 300 ml hladne vode, dobro promešajte da ne bude grudvica pa zalijte luk.

Tečnost bi trebalo da prekrije polovinu luka, pa po potrebi dodajte još vode. Kuvajte na umerenoj vatri, a kad proključa, prebacite u rernu zagrejanu na 200 stepeni i neka se zapeče oko 40 minuta. Služite s kajmakom.

bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija