
Shutterstock
SLATKI KUPUS, PRSTE DA POLIŽETE! Starinsko jelo, gotovo za SAT VREMENA, a priprema NIKAD LAKŠA!
Manja glavica kupusa, šargarepe, luk, paradajz i još par začina, biće dovoljni da dobijete najukusniji slatki kupus
Jedno od starinskih jela, koje vole sve generacije, jeste i kuvani, slatki kupus. Za ovo jelo vam treba oko sat vremena, a ukus je neprevaziđen:



POTREBNO:
- veza mladog luka
- 2 šargarepe
- 3 čena belog luka
- manja glavica kupusa
- maslinovo ulje
- sečeni paradajz (iz konzerve ili svež)
- slatka paprika
- so, biber
- vlašac
- majčina dušica
- belo meso
PRIPREMA:
Iseckati mladi luk, šargarepu, beli luk i iseći kupus na krupnije delove. Zagrejati maslinovo ulje u dubljem tiganju ili šerpici, pa staviti mladi luk i šargarepe i ostaviti da se krčka. Tokom kuvanja dolivati malo vode, po potrebi. Dinstati dok ne omekša. Staviti belo meso u komadu, pa preko njega isečeni kupus. Kuvati 30 minuta, pa izvaditi meso. Dodati beli luk, slatku papriku, majčinu dušicu, vlašac, so i biber, pa dodati paradajz. Kuvati još 30 minuta, isceckati meso, pa ga vratiti u gotov kupus.
Prijatno.
BONUS VIDEO:


Pošaljite nam vest, fotografiju ili snimak na 0648482459
Pratite nas na društvenim mrežama
PROČITAJTE JOŠ
-
informer.rs | Subota, 12. 11. 2022.
-
Bakina kuhinja | Subota, 12. 11. 2022.