• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

15.11.2022

17:05

PECIVO SA BELIM LUKOM! Neodoljivo i ukusno

Shutterstock

Recepti

PECIVO SA BELIM LUKOM! Neodoljivo i ukusno

Podeli vest

Ukoliko volite beli luk, onda ćete obožavati pecivo sa ovim povrćem. Beli luk će mu dati poseban ukus

Sastojci:

500 g brašna
kašičica šećera
kesica kvasca u prahu
dve kašičice soli

350 ml tople vode
četiri kašike maslinovog ulja
100 g maslaca
šest čenova belog luka
so, peršun
30 g rendanog parmezana

Foto: Pixabay

Beli luk

Priprema:

Umutite brašno, kvasac, šećer i so uz postepeno dodavanje tople vode sa dve kašike maslinovog ulja. Premažite čistu posudu s preostalim maslinovim uljem, stavite umućeno testo, pokrijte ga krpom i ostavite da naraste.

Kada se udvostruči, prebacite testo na pobrašnjenu podlogu i podelite na dva jednaka dela. Oba umotajte u prianjajuću foliju i sačekajte još petnaestak minuta.

Od svakog dela testa napravite po osam kuglica pa ih rastanjite u trake i zavežite u čvor. Ređajte čvoriće u pleh sa papirom za pečenje, pokrijte i ostavite da narastu još pola sata. Pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 20 minuta.

Otopite maslac, dodajte mu zgnječeni beli luk i kratko prepržite. Time premažite pečene čvoriće, posolite i pospite parmezanom i seckanim peršunom.

bonus video:

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija