NEODOLJIVA PASTA KARBONARA! Omiljeno jelo ljubitelja ITALIJANSKE kuhinje

Shutterstock

19:00 Recepti 0

informer.rs | 28. 11. 2022.

NEODOLJIVA PASTA KARBONARA! Omiljeno jelo ljubitelja ITALIJANSKE kuhinje

Pasta karbonara je jelo od testenine i smatra se gotovo nezaobilaznim u italijanskoj kuhinji. Priprema se na jednostavan način, veoma je hranljivo i prilično jakog ukusa

Jedno od omiljenih jela je čuvena pasta karbonara. Za njenu pripremu koriste se dugi rezanci – špageti ili taljatele, odnosno fetućini. Evo kako da napravite kremastu karbonaru po originalnom italijanskom receptu.

Shutterstock

Pasta karbonara

Sastojci:

100 g pančete
2 žumanca
50 g parmezana
200 g paste po izboru
so, biber
peršun
maslinovo ulje

Priprema:

U vodu u koju ste dodali malo soli stavite pastu da se kuva. Za to vreme umutite žumanca, malo soli i bibera, potom i parmezan i sve umutite viljuškom. U smesu ubacite i malo seckanog peršuna i ostavite sa strane.

U tiganj sipajte malo maslinovog ulja i kada se zagreje ubacite slaninicu isečenu na listiće i pržite uz konstantno mešanje. Pre nego što slanina postane skroz hrskava procedite testeninu. Dodajte je u tiganj u kom je slaninica, pa potom dodajte smesu od žumanaca i parmezana.

Važno je da špagete ne ostanu dugo u tiganju, jer će žumanca početi da se kuvaju, zbog čega rizikujete da jelo postane gumasto umesto kremasto. Još jednom promešajte da se sastojci sjedine, pa iz tiganja preručite u činiju i pospite drugom polovinom iseckanog peršuna.



Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.