RUČAK KOJI SE SAM SPREMA! Napravite klasični RATATUJ - u kuhinji ćete provesti samo nekoliko minuta!

Shutterstock

14:33 Recepti 0

Iće i piće | 28. 11. 2022.

RUČAK KOJI SE SAM SPREMA! Napravite klasični RATATUJ - u kuhinji ćete provesti samo nekoliko minuta!

Vreme koje ćete provesti u kuhinji, biće zbog par minuta prženja, dok je ostatak krčkanje na šporetu i potom pečenje u rerni - dakle ništa što zahteva vaše prisustvo

Mnogi najviše vole one recepte koji su ukusni, ali koji ne zahtevaju dosta vremena u kuhinji. Upravo takav je i ovaj slasni, klasični ratatuj:

SASTOJCI:

  • pola glavice crnog luka
  • četiri čena belog luka
  • srednja šargarepa
  • 400 g paradajz-pelata
  • dve tikvice
  • plavi patlidžan
  • tri paradajza
  • so, biber, ulje

PRIPREMA:

Crni luk iseckati i propržiti u tiganju na malo ulja. Dodati izgnječeni beli luk i rendanu šargarepu, mešati još minut, pa ubaciti usitnjen pelat. Začiniti i krčkati 15 minuta. Smesu prebaciti u okruglu vatrostalnu činiju. Paradajz, patlidžan i tikvice iseći na kolutove i naizmenično slagati u činiju. Posoliti i pobiberiti, premazati uljem, poklopiti i peći u rerni na 180 stepeni 30 minuta. Skloniti poklopac, peći još desetak minuta, pa poslužiti.

BONUS VIDEO:



Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.