DŽEMI LEJDI! Tako jednostavna, a tako dobra POSLASTICA!

Shutterstock

17:45 Recepti 0

informer.rs/coolinarika | 28. 11. 2022.

DŽEMI LEJDI! Tako jednostavna, a tako dobra POSLASTICA!

Dama u čokoladnom i džemastom ruhu ukusa, tako jednostavna, a tako sočna i ukusna... Uživajte!

Sastojci: 

60 g šećera u prahu
125 ml ulja
60-100 g džema od borovnica (ili neki drugi po vašem ukusu)
90 g oštrog brašna 
90 g glatkog brašna 
kašičica praška za pecivo 
kašičica sode bikarbone 
kašičica vanilin šećera 
45 g kakaoa
200 ml jogurta
40 ml mleka

Za glazuru: 

25 g putera

50 g čokolade
3 kašike slatke pavlake

Shutterstock

Džemi lejdi

Priprema: 

Pomešajte šećer, šećer u prahu, ulje i džem. Posebno pomešajte brašno, dodajte prašak za pecivo, sodu bikarbonu, vanilin šećer i kakao. U smesu od brašna dodajte smesu od džema i ulja, a zatim i jogurt koji ste izmešali s mlekom. Sve dobro promešajte i sipajte u namašćen duguljasti kalup (26×12 cm). Kolač pecite u rerni zagrejanoj na 180 oko 40 minuta. Na laganoj vatri otopite puter, čokoladu i pavlaku, pa ovom glazurom prelijte još vruć kolač. Sačekajte da se ohladi i poslužite. 

Uživajte! 



Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.