POGAČA BEZ KVASCA! Iskusna domaćica iz Jagodine otkriva kako se pravi  - vruća je najukusnija (VIDEO)

bakina kuhinja

09:04 Recepti 0

informer.rs | 30. 11. 2022.

POGAČA BEZ KVASCA! Iskusna domaćica iz Jagodine otkriva kako se pravi - vruća je najukusnija (VIDEO)

Iskusna kuvarica iz Jagodene Jelena Petrović otkrila je kako se pravi brza pogača bez kvasca. Lako se pravi, ne raste, a brzo će biti gotova

Potrebno je:

400-450 gr brašna

1 kašičica sode bikarbone ili praška za pecivo
3 kašike ulja
200 ml  jogurta
100 ml kisele vode
soli

 

bakina kuhinja

Pogača bez kvasca


Priprema:

Prosejati brašno sa praškom za pecivo, dodati soli, ulje, jogurt, kiselu vodu i zamesiti glatko testo. 

Može se ostaviti malo da odmori dok se ne ugreje rerna. Izbosti viljuškom i peći na 180 stepeni  oko 50 minuta. 

Fina, mekana, mirisna...

bonus video:



Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.