
Shutterstock
Da se ZASLADITE! PITA sa KARAMELOM i ORASIMA!
Predlažemo vam probate ovu vrhunsku pitu sa karamelom kod koje se peče samo lisnato testo, a nakon filovanja sve ide u frižider na hlađenje... Uživajte!
Sastojci:



blok lisnatog testa Shutterstock
šolja smeđeg šećera
četvrt šolje brašna
prstohvat soli
pola šolje mleka
malo ekstrakta vanile
pola šolje slatke pavlake
četiri žumanceta
šolja belog šećera
dve kašike maslaca
šolja i po oraha
Priprema:
Lisnato testo razvaljati, prebaciti u pleh obložen papirom za pečenje, izbockati viljuškom, pa peći u rerni na 200 stepeni osam minuta. U međuvremenu u šerpu sa debljim dnom pomešati smeđi šećer, brašno, so, mleko, slatku pavlaku i žumanca. Mešati na tihoj vatri dok se ne dobije gušća ujednačena smesa, pa skloniti sa ringle i umešati vanilu. Potom u drugu šerpu sipati beli šećer i maslac, pa mešati na umerenoj temperaturi dok se ne karamelizuje. Sjediniti obe smese, sipati preko pečene kore, odozgo rasporediti orahe, blago ih utisnuti u karamelu, pa prekriti prianjajućom folijom. Staviti u frižider da odstoji preko noći, te poslužiti.


Uživajte!
Pošaljite nam vest, fotografiju ili snimak na 0648482459
Pratite nas na društvenim mrežama
PROČITAJTE JOŠ
-
ljubav/zdravlje/coolinarika | Ponedeljak, 21. 11. 2022.
-
ljubav/zdravlje/coolinarika | Nedelja, 20. 11. 2022.
-
iće&piće | Nedelja, 20. 11. 2022.
-
iće&piće | Ponedeljak, 14. 11. 2022.