• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA
Informer
Video
author image
Informer.rs

Novinar

03.01.2023

08:00

TRIKOVI ZA UKUSNU PODGREJANU HRANU! Staro jelo na nov način

Recepti

TRIKOVI ZA UKUSNU PODGREJANU HRANU! Staro jelo na nov način

Podeli vest

Mnogim domaćicama posle novogodišnje noći ostane hrane, pa su često u dilemi da li da je bace ili spakuju u zamrzivač

Bilo šta da urade znači da će opet morati da kuvaju i mnogo je lakše na pravi način podgrejati ono što je ostalo sa bogate trpeze.

Pogledajte pet trikova za grejanje omiljenih jela.

Foto: Shutterstock

Sarma

1. Sarma

Svi znate da je sarma još ukusnija ako je jedete sutradan. Da biste je jeli u nekoliko navrata, vrlo je važno da je na pravilan način podgrejete kako ne bi izgubila ukus. U šerpicu izdvojte onoliko koliko ste planirali da pojedete, pa stavite na laganu vatru i poklopite. Da bi se meso sarme potpuno ugrejalo a da se pirinač ne raskuva i sarma ne zagori, dodajte malo vode i ostavite da se krčka nekoliko minuta. Radi drugačijeg ukusa poslužite uz nju i kiselo mleko.

Foto: Shutterstock

Pečenje

2. Pečenje

Pečenje mnogi vole da jedu hladno, ali ako želite da uživate u toplom parčetu mesa, upotrebite ovaj trik. Zagrejte rernu na 100-150 stepeni, pa u pleh za pečenje stavite malo ulja. Parče mesa debljine oko 2,5 centimetara treba da pečete oko 20-30 minuta. Za brzo podgrevanje potrebno je da u tiganj stavite malo ulja, pa meso pecite dva minuta sa obe strane na srednjoj vatri, i to poklopljeno. Tartar sos će uz svaki zalogaj prijati.

Foto: Shutterstock

3. Pica

Pica će u mikrotalasnoj postati gnjecava, a korica žilava. Upravo zbog toga iskoristite rernu i uživajte u hrskavoj pici. Zagrejte rernu na 180-200 stepeni. Na pleh stavite papir za pečenje ili malo ulja. Pecite picu dok sir ne počne da reaguje na toplinu i dobije mehuriće. Obavezno dodajte origano.

Foto: Shutterstock

4. Pirinač

Pirinač će se u mikrotalasnoj raskuvati i više neće biti ukusan. Da biste uživali u ovom prilogu izvedite sledeći trik. U šerpici zagrejte malo maslinovog ulja i stavite pirinač. Na srednjoj vatri kuvajte četiri minuta uz mešanje. Ukus će biti mnogo bolji ako odozgo pospete šaku peršuna ili bosiljka.

5. Testenina

Testenina nije ukusna kada je hladna, ali to ne znači da treba da je bacite. U lonac sipajte vodu, da pokrije dno, i kašiku ili dve maslinovog ulja. Dodajte testeninu, pa na srednjoj vatri kuvajte uz neprestano mešanje oko pet minuta, dok se ne zagreje. Po želji ukućana možete da je "zalijete" pestom, kečapom ili jednostavno da je jedete uz meso.

bonus video:



Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, Youtube, Viber.

Pridružite se i saznajte prvi najnovije informacije.

Naše aplikacije možete skinuti na:


Imate mišljenje?

Ukoliko želite da ostavite komentar, kliknite na dugme.

Ostavite komentar

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Politika

TV

Ne propustite novu epizodu emisije "Na merama" - U subotu od 20h ulazimo u trag i nedodirljivima!
Live TV

Ne propustite novu epizodu emisije "Na merama" - U subotu od 20h ulazimo u trag i nedodirljivima!

Prošle sedmice u popularnoj Informerovoj TV emisiji "Na merama" mogli ste, između ostalog, da vidite, kako biznismen iz Ratkova Branko Babić sa Draganom J. Vučićevićem dogovara kupovinu medija Junajted grupe, šta na pijaci pazari ministarka Milica Đurđević Stamenkovski, kakve turustičke aranžmane merka poslanica-blokaderka Biljana Đorđević, gde penzionerske dane provodi nekadašnji lider SPO-a Vuk Drašković…

05.12.2025

10:57

Društvo

(ANKETA) Gde Srbi najviše zimuju?
Društvo

(ANKETA) Gde Srbi najviše zimuju?

U susret novogodišnjim i božićnim praznicima većina Srba uveliko planira svoje zimovanje, a sudeći po popunjenim kapacitetima u našoj državi, čini se da najpre biraju domaće planine.

07.12.2025

09:30

JOŠ Društvo VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set