• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA
Informer
Video

Izvor: Ljubav&Zdravlje/coolinarika

02.01.2023

19:51

DOMAĆI JUNEĆI PAPRIKAŠ! Zdravlje na usta ulazi!

Shutterstock

Recepti

DOMAĆI JUNEĆI PAPRIKAŠ! Zdravlje na usta ulazi!

Podeli vest

Tokom hladnih dana ništa ne može tako dobro da nas okrepi i ugreje kao tople, guste čorbe, a još ako su sa mesom, onda je obrok kompletan. Uživajte!

Sastojci (za 6-8 osoba):

450 g junećeg mesa iseckanog na kocke

130 ml (pola šolje) brašna

2 kašike mlevene crvene paprike

po kašičica majčine dušice i ruzmarina

2 šargarepe

glavica crnog luka

3 crvene paprike iseckane na kockice

800 ml iseckanog paradajza iz konzerve

lovorov list

2 kašičice seckanog belog luka

1 l goveđe supe

4 kašike maslinovog ulja

so i biber

Foto: Shutterstock

Juneći parikaš

Priprema:

U činiji pomešajte brašno, papriku, majčinu dušicu, ruzmarin, malo soli i bibera. Uvaljajte kockice mesa u mešavinu brašna i začina i stavite na tanjir. U tiganju zagrejte ulje na srednjoj temperaturi i kratko propržite meso. Iseckanu šargarepu i crni luk stavite u šerpu, rasporedite meso, stavite seckanu papriku i paradajz, prelijte supom, dodajte beli luk i lovorov list, poklopite i kuvajte nekoliko sati na umerenoj temperaturi dok se meso potpuno ne raskuva.

Prijatno!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, Youtube, Viber.

Pridružite se i saznajte prvi najnovije informacije.

Naše aplikacije možete skinuti na:


Imate mišljenje?

Ukoliko želite da ostavite komentar, kliknite na dugme.

Ostavite komentar

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

LOSOS u TEMPURI! Večera i za sitne sate!
Recepti

LOSOS u TEMPURI! Večera i za sitne sate!

Tempura je smesa testa kojom oblažemo ribu, meso ili povrće, a to je ujedno jedan od najboljih načina da spremite ribu. Uz nju će vam samo faliti krompirići (nije obavezno) i neki sos po želji... Uživajte!

02.01.2023

22:14

sledeća vest

Politika

TV

Ne propustite novu epizodu emisije "Na merama" - U subotu od 20h ulazimo u trag i nedodirljivima!
Live TV

Ne propustite novu epizodu emisije "Na merama" - U subotu od 20h ulazimo u trag i nedodirljivima!

Prošle sedmice u popularnoj Informerovoj TV emisiji "Na merama" mogli ste, između ostalog, da vidite, kako biznismen iz Ratkova Branko Babić sa Draganom J. Vučićevićem dogovara kupovinu medija Junajted grupe, šta na pijaci pazari ministarka Milica Đurđević Stamenkovski, kakve turustičke aranžmane merka poslanica-blokaderka Biljana Đorđević, gde penzionerske dane provodi nekadašnji lider SPO-a Vuk Drašković…

05.12.2025

10:57

Društvo

JOŠ Društvo VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set