
Shutterstock
ČORBA od PEČENE BUNDEVE! Festival mirisa i ukusa!
Bundeva je nezaobilazan deo jeseni, ali zašto ne i zime. Ova krem čorba od pečene bundeve, krompira, belog luka i začina ugrejaće vas i razgaliti u hladnim danima...
Sastojci:



maslinovo ulje Shutterstock
800 g bundeve
komadić maslaca
dve glavice crnog luka
dva veća čena belog luka
dva-tri krompira
litar bistre pileće supe
majčina dušica
kisela pavlaka
so, biber
Priprema:
Bundevu očistiti, iseći na komade, dodati cele čenove belog luka, začiniti, premazati uljem i peći na 200 stepeni 35 minuta. Na ulju i maslacu propržiti crni luk, dodati krompir isečen na krupnije komade, potom supu, so, biber i majčinu dušicu. Kad provri, smanjiti vatru i krčkati 20 minuta. Dodati pečenu bundevu i cele čenove belog luka (prethodno oljuštene), još malo posoliti i pobiberiti, pa krčkati desetak minuta. Čorbu izmiksati štapnim mikserom i vratiti na ringlu na minut-dva. Poslužiti sa kiselom pavlakom i/ili semenkama bundeve.


Prijatno!
Pošaljite nam vest, fotografiju ili snimak na 0648482459
Pratite nas na društvenim mrežama
PROČITAJTE JOŠ
-
Iće i piće | Nedelja, 22. 01. 2023.
-
iće&piće | Nedelja, 22. 01. 2023.
-
Iće i piće | Nedelja, 22. 01. 2023.
-
Informer.rs/J.G. | Subota, 21. 01. 2023.