ČORBA od PEČENE BUNDEVE! Festival mirisa i ukusa!

Shutterstock

13:00 >> 12:44 Recepti 0

iće&piće | 23. 01. 2023.

ČORBA od PEČENE BUNDEVE! Festival mirisa i ukusa!

Bundeva je nezaobilazan deo jeseni, ali zašto ne i zime. Ova krem čorba od pečene bundeve, krompira, belog luka i začina ugrejaće vas i razgaliti u hladnim danima...

Sastojci: 

maslinovo ulje
800 g bundeve
komadić maslaca
dve glavice crnog luka
dva veća čena belog luka
dva-tri krompira
litar bistre pileće supe
majčina dušica
kisela pavlaka
so, biber

Shutterstock

Čorba od pečene bundeve

Priprema: 

Bundevu očistiti, iseći na komade, dodati cele čenove belog luka, začiniti, premazati uljem i peći na 200 stepeni 35 minuta. Na ulju i maslacu propržiti crni luk, dodati krompir isečen na krupnije komade, potom supu, so, biber i majčinu dušicu. Kad provri, smanjiti vatru i krčkati 20 minuta. Dodati pečenu bundevu i cele čenove belog luka (prethodno oljuštene), još malo posoliti i pobiberiti, pa krčkati desetak minuta. Čorbu izmiksati štapnim mikserom i vratiti na ringlu na minut-dva. Poslužiti sa kiselom pavlakom i/ili semenkama bundeve. 

Prijatno!



Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.