STROGANOV sa TELEĆOM DŽIGERICOM! Ručak za desetku!

Shutterstock

13:38 Recepti 0

iće&piće | 29. 01. 2023.

STROGANOV sa TELEĆOM DŽIGERICOM! Ručak za desetku!

Stroganov, popularno rusko jelo sačinjeno dinstanih komada junetine u sosu od šampinjona i pavlake, možete pripremiti i sa džigericom i tako svojoj kuhinji dodati još jedan recept...

Sastojci: 

kašika ulja
manja glavica crnog luka
250 g šampinjona
400 g teleće džigerice
25 ml konjaka (opciono)
kašika dižon senfa
150 ml pavlake za kuvanje
150 g grčkog jogurta
so, biber, peršun

Shutterstock

Stroganov sa telećom džigericom

Priprema: 

Ulje zagrejati u većem tiganju, pa kratko propržiti sitno seckan crni luk. Ubaciti iseckane pečurke, pojačati vatru i mešati još pet minuta, odnosno dok ne ispari višak tečnosti koju šampinjoni puste. Zatim dodati na trake isečenu džigericu, začiniti po ukusu i pržiti još pet minuta. Preliti konjakom, umešati senf, pavlaku za kuvanje i grčki jogurt, začiniti peršunom, mešati minut i poslužiti. 

Prijatno!


Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.