
Shutterstock
STROGANOV sa TELEĆOM DŽIGERICOM! Ručak za desetku!
Stroganov, popularno rusko jelo sačinjeno dinstanih komada junetine u sosu od šampinjona i pavlake, možete pripremiti i sa džigericom i tako svojoj kuhinji dodati još jedan recept...
Sastojci:



kašika ulja Shutterstock
manja glavica crnog luka
250 g šampinjona
400 g teleće džigerice
25 ml konjaka (opciono)
kašika dižon senfa
150 ml pavlake za kuvanje
150 g grčkog jogurta
so, biber, peršun
Priprema:
Ulje zagrejati u većem tiganju, pa kratko propržiti sitno seckan crni luk. Ubaciti iseckane pečurke, pojačati vatru i mešati još pet minuta, odnosno dok ne ispari višak tečnosti koju šampinjoni puste. Zatim dodati na trake isečenu džigericu, začiniti po ukusu i pržiti još pet minuta. Preliti konjakom, umešati senf, pavlaku za kuvanje i grčki jogurt, začiniti peršunom, mešati minut i poslužiti.


Prijatno!
Pošaljite nam vest, fotografiju ili snimak na 0648482459
Pratite nas na društvenim mrežama
PROČITAJTE JOŠ
-
informer.rs | Petak, 27. 01. 2023.
-
Iće i piće | Četvrtak, 26. 01. 2023.
-
iće i piće | Subota, 28. 01. 2023.