
Shutterstock
DŽEM OD KRUŠKE! Domaći je uvek bolji nego kupovni
Umesto da kupujete džem u prodavnici, vreme je da napravite domaći, koji će biti mnogo ukuasniji.
SASTOJCI:
1,2 kg krušaka



kašika cimeta
400 g šećera

Shutterstock
PRIPREMA:
Kruške oguliti, očistiti i iseckati, pa staviti u blender i dobro izmiksati. Prebaciti u šerpu i mešati na umerenoj vatri pet minuta.
Dodati šećer i vanilin-šećer, cimet i karanfiliće, te kuvati uz mešanje oko 35 minuta, odnosno dok se smesa ne zgusne.
Sipati u prethodno sterilisane tegle, zatvoriti i čuvati na suvom i tamnom mestu.


Pošaljite nam vest, fotografiju ili snimak na 0648482459
Pratite nas na društvenim mrežama
PROČITAJTE JOŠ
-
informer.rs | Četvrtak, 02. 02. 2023.
-
informer.rs | Četvrtak, 02. 02. 2023.
-
J.G. | Četvrtak, 02. 02. 2023.