DŽEM OD KRUŠKE! Domaći je uvek bolji nego kupovni

Shutterstock

11:16 Recepti 0

Iće i piće | 04. 02. 2023.

DŽEM OD KRUŠKE! Domaći je uvek bolji nego kupovni

Umesto da kupujete džem u prodavnici, vreme je da napravite domaći, koji će biti mnogo ukuasniji.

SASTOJCI:

1,2 kg krušaka

kesica vanilin-šećera
kašika cimeta
400 g šećera

Shutterstock

Džem

PRIPREMA:

Kruške oguliti, očistiti i iseckati, pa staviti u blender i dobro izmiksati. Prebaciti u šerpu i mešati na umerenoj vatri pet minuta.

Dodati šećer i vanilin-šećer, cimet i karanfiliće, te kuvati uz mešanje oko 35 minuta, odnosno dok se smesa ne zgusne.

Sipati u prethodno sterilisane tegle, zatvoriti i čuvati na suvom i tamnom mestu. 



Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.