
Shutterstock
OSLIĆ na POVRĆU iz RERNE! Lagani ručak ili večera!
Zimi smo mahom naviknuti na tešku i masnu hranu, ali povremeno nije loše razbiti taj obrazac i okrenuti se ribi. Ovo je recept i za one koji povremeno poste...
Sastojci:
3 veća fileta oslića ili neke druge ribe (oko 700 g)
2 paradajza


4 čena belog luka
2-3 krompira ili jedna tikvica
sveži peršun ili bosiljak
lovorov list
1 dl vode
sok od pola limuna
4-5 kašika maslinovog ulja
so
mešavina začina za ribu (ruzmarin, korijander, biber...)
Shutterstock
Priprema:
Vatrostalnu posudu poprskajte maslinovim uljem, dodajte iseckano povrće, peršun, bosiljak, lovor i promešajte. U činijici pomešajte vodu, limunov sok, maslinovo ulje, so i začine koje volite, pa prelijte povrće. Posudu prekrijte alu-folijom, malo izbockajte i stavite na pola sata da se peče. Filete posušiti ubrusom, posoliti, pa svaki iseći na dva ili tri dela. Pred kraj pečenja otkriti povrće, staviti ribu na njega, malo je utisnuti u povrće, pa zapeći još deset minuta, otkriveno.
Prijatno!
Pošaljite nam vest, fotografiju ili snimak na 0648482459
Pratite nas na društvenim mrežama
PROČITAJTE JOŠ
-
ljubav&zdravlje/coolinarika | Nedelja, 05. 02. 2023.
-
Iće i piće | Nedelja, 05. 02. 2023.
-
ljubav&zdravlje/coolinarika | Nedelja, 05. 02. 2023.
-
Iće i piće | Nedelja, 05. 02. 2023.