PICA NA ČIKAŠKI NAČIN! Ukusno testo kojem niko ne može da odoli

Shutterstock

14:03 Recepti 0

informer.rs | 08. 02. 2023.

PICA NA ČIKAŠKI NAČIN! Ukusno testo kojem niko ne može da odoli

Ukoliko ste ljubitelj italijanskih specijaliteta, onda treba da probate picu na čikaški način.

Sastojci:

tri šolje brašna

pola šolje kukuruznog brašna
kašičica soli
na vrh kašičice šećera
kesica suvog kvasca
šolja i po mlake vode
dve kašike putera
četiri kašike maslinovog ulja
150 g paradajz-pelata ili dva sveža paradajza
200 grama sira
200 grama šunke
origano
so, biber

Shutterstock

Čokago pica

Priprema:

Pomešajte pšenično i kukuruzno brašno, šećer i suvi kvasac. Dodajte vodu, so, ulje i puter i umesite glatko testo.

Ostavite da naraste. Kada se udvostruči, malo ga premesite, razvucite ga oklagijom i prebacite u okrugli pleh podmazan maslinovim uljem. Preko testa narendajte sir, preko sira šunku, pa stavite sos od paradajza.

Posolite, pobiberite i pospite origanom. Pecite u rerni zagrejanoj na 250 stepeni oko 20 minuta. Ispečenu picu ostavite malo da se prohladi, secite i služite.



Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.