• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

10.02.2023

16:45

ČOKOLADNA BOMBA! Torta koja je osvojila internet, samo za prave ljubitelje čokolade

Recepti

ČOKOLADNA BOMBA! Torta koja je osvojila internet, samo za prave ljubitelje čokolade

Podeli vest

Jednostavna, a opet fenomenalna čokoladna torta za sve ljubitelje poslastica.

Sastojci:

Kore:

10 jaja

10 kašika šećera
4 kašike kakaoa
6 kašika mekog brašna
200 ml ulja

Krem:

1 l mleka
120 gr pudinga sa ukusom čokolade
5 kašike šećera
150 gr crne čokolade
250 gr maslaca
300-400 gr eurokrema, nutelle ili nečeg sličnog

Foto: Pixabay

Čokoladna bomba

Priprema:

Uključiti rernu da se zagreje na 180 stepeni. Ulupati penasto 5 belanaca pa dodavati 5 kašike šećera i mutiti dok se ne dobije čvrst “sneg”. Zatim dodavati žumanca i 100 ml ulja uz mućenje. Na kraju dodati kakao i brašno pa sve sjediniti žicom ili varjačom.

Obložiti pleh prečnika 26 cm pa istresti masu za koru i peći 20 minuta zavisno od rerne. Ponoviti postupak još jednom. Ohladjene korice preseći vodoravno da se dobiju 4. Prašak za puding pomešati sa malo hladnog mleka pa razmutiti. Ostatak mleka sipati u dublju šerpu, dodati šećer i staviti na srednju vatru pazeći da ne zagori sačekati da provri pa zakuvati puding i mešati dok se ne zgusne.

Pudingu odmah dodati izlomljenu čokoladu, mešati dok se ne otopi i sjedini pa prekriti folijom i ostaviti da se ohladi. Penasto umutiti omekšali maslac i dodati ga ohlađenom pudingu koji smo prethodno “razbili” malo mikserom pa sve umutiti zajedno. Na kraju dodati eurokrem i sve sjediniti.

Na tacnu staviti kalup, može i ne mora - pa četvrtinu na fil, drugu koru, fil, treću koru, fil, pa poklopiti četvrtom korom. U ostatak fila, dodajte 40 grama šlag krema od čokolade i sve izmutite da bi dobili vazdušasti fil za dekoraciju torte.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Sport

Planeta

Konačno slobodan! Ovako sada izgleda Džulijan Asanž! (FOTO, VIDEO)
Planeta

Konačno slobodan! Ovako sada izgleda Džulijan Asanž! (FOTO, VIDEO)

Osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž izjasnio se krivim po jednoj optužbi za pribavljanje i objavljivanje vojnih tajni SAD, kao rezultat dogovora sa tužiocima američkog Sekretarijata za pravosuđe, čime je obezbedio sebi slobodu, a time je završena i duga pravna saga koja je pokrenula debate o slobodi štampe i nacionalnoj bezbednosti.

26.06.2024

11:28

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija