• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA
Informer
author image
Informer.rs

Novinar

13.02.2023

14:15

PRAVA KAFANSKA RIBLJA ČORBA! Otkrivamo tajnu vrhunskih kuvara

Shutterstock

Recepti

PRAVA KAFANSKA RIBLJA ČORBA! Otkrivamo tajnu vrhunskih kuvara

Podeli vest

Kada sipate u tanjir, pospite je sitno seckanim peršunom. Ovako skuvano jelo biće nešto najukusnije što ste izneli pred goste i ukućane.

Sastojci:

700-800g rečne ribe (što više vrsta, to bolja čorba)

1/2 štapa praziluka

1 glavica crnog luka

5-6 kom. šargarepe

1 kom. korena peršuna

1 kom. korena paškanata

2-3 čena belog luka

1 kesica začina za riblju čorbu

ili mešavina koju čete sami napraviti

Mešavina so, vegeta, tucana ljuta paprika, slatka aleva paprika, beli luk u prahu, crni luk u prahu, malo brašna

10-ak zrna bibera

3 lista lorbera

1 kašičica belog luka u granulama

Foto: Shutterstock

Priprema:

Za početak skuvajte ribu. Kada je kuvana (pazite da se ne raspadne, teško ćete je očistiti od koščica) sklonite sa vatre da se prohladi. Procedite. Tečnost sačuvajte, a ribu, pažljivo, očistite od koščica. Sve to ostavite sa strane.

U loncu, na maslinovom ili suncokretovom ulju ispržite sitno iseckan praziluk, crni luk i beli luk (pazite na beli) Zatim dodajte sitno rendanu šargarepu, peršun i paškanat. Malo propržite. Potom dodajte očišćenu ribu. U tečnosti, koju ste ostavili od kuvanja ribe, razmutite začin za riblju čorbu ili mešavinu začina koju ste sami spremili i sipajte u lonac. Dodajte biber u zrnu, lovorov list, beli luk u granulama i eventualno, dosolite, ako mislite da nije dovoljno slano. Pustite da ključa, petnaest minuta.

Postovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, Youtube, Viber.

Pridružite se i saznajte prvi najnovije informacije.

Naše aplikacije možete skinuti na:


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
TADIJA ZEMUN

pre 1 godinu

jel vam neko pomogao da napisete ovakve gluposti,ili ste to sami smislili,zato ni u jednoj kafani ne valja riblja corba,a na takmicenjima riba u tanjiru mora biti u komadu....a dodatke za corbu stavljaju iskljucivo debili,idioti i neznalice.....

TADIJA ZEMUN

pre 1 godinu

jel vam neko pomogao da napisete ovakve gluposti,ili ste to sami smislili,zato ni u jednoj kafani ne valja riblja corba,a na takmicenjima riba u tanjiru mora biti u komadu....a dodatke za corbu stavljaju iskljucivo debili,idioti i neznalice.....

Goran Radenovic

pre 1 godinu

Milo laze 30g.Sve je unistio i vlada na lazima naciknalizma.Molim moje sugradjne u Plavu da se vise okne ovog lazova.Istu pricu prica 30.A mi propadosmo svi se iselismo.

sledeća vest

Politika

TV

Društvo

JOŠ Društvo VESTI

Hronika

Sport

Šok tvrdnje Milke Forcan: Bivša uprava Partizana radi protiv nas!
Partizan

Šok tvrdnje Milke Forcan: Bivša uprava Partizana radi protiv nas!

Kada je Radna grupa preuzela Partizan, jedno ime sa spiska novih čelnika kluba je bilo iznenađujuće. Milka Forcan je preuzela na sebe ogroman deo posla kako bi pomogla crno-belima da se finansijski oporave, a kako je rekla na gostovanju na televiziji "Prva", stara uprava sabotira njihov rad.

25.11.2024

10:21

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set