• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Milena Krstajić

Autor: Informer

07.03.2023

09:45

RECEPT ZA BRZ I UKUSAN RUČAK! Spremite karfiol na drugačiji način!

Printscreen You Tube

Recepti

RECEPT ZA BRZ I UKUSAN RUČAK! Spremite karfiol na drugačiji način!

Podeli vest

Ukoliko nemate vremena da sate provodite u kuhinji pripremajući ručak, ovo je idelan recept za vas. Pohovani karfiol sa aromatičnim biljem se priprema brzo i jednostavno, a veoma je ukusan.

 

Svež karfiol uveliko možete da pronađete na pijacama, pa ne bi bilološe da ga češće imate na tanjiru. Stručnjaci kažu da je prepun vitamina i vlakana. Pored toga, kombinacija selena i vitaminoma C jača imunitet i održava nivo holesterola u krvi.  

Foto: Pixabay

 

Sastojci:

glavica karfiola

četiri jaja

prezle

mirođija

peršun

kari

biber

so

Priprema: 

Očistite karfiol, pa ga odvojite na cvetove. Kratko ih prokuvajte u slanoj vodi. U prezle stavite sve začine i dobro promešajte. Umutite jaja.

Svaki obaren cvet karfiola stavite u prezle, zatim prvo u jaja i na kraju opet u prezle.

Pržite na zagrejanom ulju dok ne dobije zlatnu boju. Služite toplo uz omiljeni sos. 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sasa

pre 1 godinu

crtl-c bez razumevanja.neka ovo neko objasni,sta je prvo a sta... "Svaki obaren cvet karfiola stavite u prezle, zatim prvo u jaja i na kraju opet u prezle.????"

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija