• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/coolinarika

06.03.2023

18:00

FALAFEL IZ RERNE! Posna verzija ćevapa!

Shutterstock

Recepti

FALAFEL IZ RERNE! Posna verzija ćevapa!

Podeli vest

Poreklom iz Libana i Palestine, falafel je danas su deo kuhinje celog bliskog istoka i severne Afrike, a u novije vreme nude ga i mnoge ćevabdžinice kao vegetarijsku, u našem slučaju posnu, alternativu ćevapima...

Sastojci:

šolja sirovih leblebija

glavica seckanog crnog luka

2 čena belog luka

2 kašičice slatke mlevene paprike

kašičica soli

kašičica mlevenog kumina

čili

biber

peršunov list

korijander

1-2 kašike brašna

ulje

Foto: Shutterstock

Falafel iz rerne

Priprema:

Leblebije prelijte vodom i ostavite da odstoje preko noći. Ocedite vodu, stavite ih u blender, pa dodajte sve navedene začine i usitnite. Dodajte brašno, sjedinite sve sastojke i napravite kuglice. Poređajte ih na pleh koji ste obložili papirom za pečenje. Preko svake kuglice sipajte malo ulja i pecite ih na 220 stepeni 15-20 minuta. Tokom pečenja ih možete okretati.

Prijatno!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija