• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: iće&piće

06.03.2023

19:30

ŠNICLE od PATLIDŽANA sa KROMPIROM i čerijem! Lagana, posna večera!

Shutterstock

Recepti

ŠNICLE od PATLIDŽANA sa KROMPIROM i čerijem! Lagana, posna večera!

Podeli vest

Patlidžan je vrlo interesantno i delikatno povrće čija upotreba u kuhinji može da bude bezgranična. Ovo je jedan od načina da uživate u njemu...

Sastojci: 

maslinovo ulje
800 g krompira
1,2 kg plavog patlidžana

balzamiko sirće
400 g čeri paradajza
majčina dušica
so, biber

Foto: Shutterstock

Šnicle od patlidžana sa krompirom i čerijem

Priprema: 

Krompir oguliti, iseći na komade, te kuvati desetak minuta u slanoj, ključaloj vodi. Ocediti, prosušiti, prebaciti u pleh, preliti uljem, posoliti, začiniti po ukusu i peći u rerni na 200 stepeni dok ne porumeni. Patlidžan iseći na deblje kolutove. Pomešati maslinovo ulje, balzamiko, iseckanu majčinu dušicu, so i biber, te preliti šnicle patlidžana i sve dobro promešati. Peći na roštilju ili u gril tiganju dok ne porumeni sa obe strane. Preliti sa još malo balzamika i poslužiti uz krompir i čeri paradajz.

Prijatno!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

FALAFEL IZ RERNE! Posna verzija ćevapa!
Recepti

FALAFEL IZ RERNE! Posna verzija ćevapa!

Poreklom iz Libana i Palestine, falafel je danas su deo kuhinje celog bliskog istoka i severne Afrike, a u novije vreme nude ga i mnoge ćevabdžinice kao vegetarijsku, u našem slučaju posnu, alternativu ćevapima...

06.03.2023

18:00

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17