• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

11.03.2023

14:00

ORIGINALAN RECEPT ZA MAĐARSKE MEKIKE! Ukusno pecivo sa sirom, a tajna je u ovom prelivu (VIDEO)

Printscreen You Tube Einfache Rezepte

Recepti

ORIGINALAN RECEPT ZA MAĐARSKE MEKIKE! Ukusno pecivo sa sirom, a tajna je u ovom prelivu (VIDEO)

Podeli vest

Profesionalni mađarski kuvar otkrio je kako se prave njihove mekike, koje su poznate pod nazivom longoš. On je objasnio da ih posle prženja premažete smesom od maslinovog ulja i belog luka i imaćete ukusan obrok.

Sastojci:

400 ml mlakog mleka 
20 g svežeg kvasca 
1 kašičica šećera
1 kašičica soli

250 g pavlake 
2 jajeta
1 kg brašna

Još: 

30 ml maslinovog ulja 
6-7 čenova belog luka 
1 kašičica soli 
kečap
majonez 
tvrdi sir 

Foto: Printscreen You Tube Einfache Rezepte

Longoš

Priprema:

U posudi pomešajte izdrobljeni kvasac, mleko, šećer, pavlaku, jaja i brašno. Mutite dok se ne formira testo, pa dodajte so. Nastavite da mutite.

 Pokrijte i ostavite nekih 40 minuta na toplom da nadođe. Izvadite testo na pobrašnjenu površinu i podelite na 9 delova, pa oblikujte loptice.

Pokrijte krpom i ostavite još 10-20 minuta. Za to vreme pomešajte maslinovo ulje, so i mleveni beli luk. Rukama razvucite lopticu od testa i pržite u zagrejanom ulju. Vadite na ubrus da se ocedi. Tako uradite sa svim lopticama testa. 

Vruće mekike premažite smesom od maslinovog ulja i belog luka, pa preko pospite rendani sir, pa sipajte malo kečapa i majoneza. 




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17