• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

22.03.2023

16:00

SLADOLED TORTA! Najtraženiji recept na internetu, omiljena poslastica za prolećne dane

Pixabay

Recepti

SLADOLED TORTA! Najtraženiji recept na internetu, omiljena poslastica za prolećne dane

Podeli vest

Recept za pravu pravcatu sladoled tortu.

Sastojci:

za koru:

belanaca 6

šećer 6 kašika
brašno 6 kašika
prašak za pecivo 1 kesica
mleko 200 ml

za čokoladni fil :

mleko 400 ml
žumanca 3
šećer 4 kasike
puding od čokolade 1 kesica
brašno 1 kašika
gustin 1 kašika
čokolada 100 g
maslac ili margarin 125 g

za vanil fil :

mleko 400 ml
zumanca 3
šecer 4 kašike
puding od vanile 1 kesica
brašno 1 kašika
gustin 1 kašika
vanilin šećer 1 kešica
maslac ili margarin 125 g

i još :

šlag 100 g
mleko ili voda 180 ml

Foto: Pixabay

Priprema:

Umutiti belanca sa šećerom u čvrst sneg. Dodati brašno i prašak za pecivo i izmešati. Usuti u pleh (25x35cm), podmazan ili obložen papirom za pečenje. Peći oko 15 minuta u rerni zagrejanoj na 180 C.

Pečenu i malo prohlađenu koru staviti na tacnu i preliti je toplim mlekom.

Žumanca umutiti sa šećerom, dodati puding od čokolade, gustin, brašno i malo mleka, izmešati. Preostalo mleko zagrejati, usuti umućenu smesu i kuvati da se zgusne. Skloniti sa ringle, dodati čokoladu i mešati da se otopi. Dobro ohladiti i pomešati sa umućenim margarinom ili maslacem. Čokoladni fil staviti preko kore.

Žumanca umutiti sa šećerom i vanilin šećerom, dodati puding od vanile, gustin, brašno i malo mleka, izmešati. Preostalo mleko zagrejati, usuti umućenu smesu i kuvati da se zgusne. Dobro ohladiti i pomešati sa umućenim margarinom ili maslacem. Vanil fil staviti preko čokoladnog.

Šlag umutiti sa mlekom ili vodom i staviti preko vanil fila. Tortu ukrasiti čokoladnim mrvicama. Ostaviti tortu da se ohladi i stegne. Uživajte u ukusu!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija