
pixabay.com
TRIK ISKUSNIH KUVARA! Stavite ovo u meso i nikada neće biti žilavo
Iskusni kuvari vas savetuju da obložite meso kriškama kivija i ostavite ga tako da odstoji neko vreme pre pripreme.
Spremite meso tako da bude i sočno i mekano u isto vreme. Trik za savršen ručak mora da zapiše svaka kuvarica.




Pixabay
Ako želite da se meso koje ste pripremili topi u ustima, isprobajte jednostavan trik sa kivijem, zahvaljujući kome će meso biti izuzetno sočno i mekano.
Sve što treba da uradite jeste da obložite meso kriškama kivija i ostavite ga tako da odstoji neko vreme pre pripreme, piše Stvarukusa.rs.
Naime, kivi sadrži proteolitičke enzime koji potpomažu razgradnju vezivnog tkiva u mesu, zbog čega ono ono postaje vrlo meko.


Ukoliko meso stavljate u marinadu, uradite sve kao što ste planirali, i na kraju dodajte na kriške isečen kivi nekih sat, dva pre pripreme. Takođe, važno je da vam meso ne bude predugo obloženo kivijem, kako ne bi postalo previše mekano i raspadalo se tokom pripreme.

Shutterstock
Sličan efekat na meso ima i ananas, pa umesto kivija možete koristiti i ovu tropsku voćku.
Pošaljite nam vest, fotografiju ili snimak na 0648482459
Pratite nas na društvenim mrežama
PROČITAJTE JOŠ
-
Tanjug | Utorak, 28. 03. 2023.