SMRTONOSNA ČOKOLADNA TORTA! Isprobajte poslasticu koju obožavaju svi sladokusci (VIDEO)

Freepick

15:00 Recepti 0

informer.rs | 28. 03. 2023.

"SMRTONOSNA" ČOKOLADNA TORTA! Isprobajte poslasticu koju obožavaju svi sladokusci (VIDEO)

Jedna od najpopularnijh čokoladnih poslastica koja je zaludela ljude širom sveta poznata je pod nazivom "Death by Chocolate".

Ako tražite savršenu poslasticu, onda možete da isprobate tortu simboličnog naziva "Death by Chocolate". Ova ukusna poslastica kombinuje najbolje od najboljih - bogati i tamni biskvit od čokolade preliven sa svilenkastom kremom od tamne čokolade.

Sastojci:

Za biskvit:

2 šolje brašna
2 šolje šećera
¾ šolje kakao praha
2 kašičice sode bikarbone
1 kašičica praška za pecivo
1 kašičica soli
1 šolja mleka
½ šolje biljnog ulja
2 jaja
2 kašičice vanila ekstrakta
1 šolja vruće vode

Za kremu:

1 ½ šolja slatke pavlake

1 šolja sitno iseckane tamne čokolade
½ šolje putera
2 šolje šećera u prahu
1 kašičica vanila ekstrakta

Freepick

Priprema:

Zagrejte rernu na 180°C. Namastite dve okrugle tepsije prečnika 23 cm i pospite brašnom.
U velikoj posudi pomešajte brašno, šećer, kakao prah, sodu bikarbonu, prašak za pecivo i so.
Dodajte mleko, biljno ulje, jaja i vanila ekstrakt. Mešajte dok se ne sjedini.

Dodajte vruću vodu i mešajte dok se ne sjedini. Smesa će biti vrlo tečna, ali to je u redu.
Izlijte smesu u pripremljene tepsije i pecite 30-35 minuta ili dok čačkalica koju ubodete u sredinu kolača ne izađe čista.

Ostavite da se kolači ohlade u tepsijama 10 minuta, a zatim ih prebacite na žičanu rešetku i ostavite da se potpuno ohlade.U međuvremenu, napravite kremu. U posudi na srednjoj vatri, zagrejte slatku pavlaku dok ne počne da ključa.

Sklonite sa vatre i dodajte tamnu čokoladu i puter. Mešajte dok se ne istopi i sjedini.
Dodajte šećer u prahu i vanila ekstrakt i mešajte dok se ne sjedini. Ostavite da se malo ohladi.
Stavite jedan kolač na tanjir i nanesite polovinu krema preko njega. Poklopite drugim kolačem i nanesite preostalu kremu na vrh.

Ukrasite po želji i ohladite u frižideru najmanje 30 minuta pre posluživanja. 



Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.