OVAKO SE PRAVI PEKARSKO TESTO! Raste kao ludo, a hleb će biti fantastičnog ukusa

Shutterstock

12:10 Recepti 0

informer.rs | 01. 04. 2023.

OVAKO SE PRAVI PEKARSKO TESTO! Raste kao ludo, a hleb će biti fantastičnog ukusa

Iskusni pekari otkrivaju kako se pravi originalno pekarsko testo pomoću kojeg možete da napravite ukusno pecivo i domaći hleb.

Tajna je u određenim sastojcima, pa ako želiite da testo brže naraste, možete da dodate sirće.

Sastojci:

1 čaša jogurta
10 kašičica šećera
2 jajeta 
2 kašičice suvog kvasca
3,5 šolje brašna 
3 kašike ulja 
1 kašika sirćeta 

Shutterstock

Testo

Priprema:

Pomešajte u činiji jogurt, kašičicu šećera, suvi kvasac i 4 kašike brašna. Dobro sjedinite, pokrijte i ostavite 15 minuta da odstoji.

Zatim u smesu dodajte preosali šećer, so i jaja. Dobro promešajte, pa dodajte prosejano brašno, ulje i sirće. Umesite testo.

 Nauljite ga i ostavite pokriveno u posudi da odmori u frižideru 12 sati. Kada prođe 12 sati, izvadite testo iz frižidera i ostavite da odstoji pola sata na sobnoj temperaturi.

Pomoću ovog testa ćete napraviti najukusnije pecivo, hleb, kiflice...



Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.