
Shutterstock
OVAKO SE PRAVI PEKARSKO TESTO! Raste kao ludo, a hleb će biti fantastičnog ukusa
Iskusni pekari otkrivaju kako se pravi originalno pekarsko testo pomoću kojeg možete da napravite ukusno pecivo i domaći hleb.
Tajna je u određenim sastojcima, pa ako želiite da testo brže naraste, možete da dodate sirće.



Sastojci:
1 čaša jogurta Shutterstock
10 kašičica šećera
2 jajeta
2 kašičice suvog kvasca
3,5 šolje brašna
3 kašike ulja
1 kašika sirćeta
Priprema:
Pomešajte u činiji jogurt, kašičicu šećera, suvi kvasac i 4 kašike brašna. Dobro sjedinite, pokrijte i ostavite 15 minuta da odstoji.
Zatim u smesu dodajte preosali šećer, so i jaja. Dobro promešajte, pa dodajte prosejano brašno, ulje i sirće. Umesite testo.


Nauljite ga i ostavite pokriveno u posudi da odmori u frižideru 12 sati. Kada prođe 12 sati, izvadite testo iz frižidera i ostavite da odstoji pola sata na sobnoj temperaturi.
Pomoću ovog testa ćete napraviti najukusnije pecivo, hleb, kiflice...
Pošaljite nam vest, fotografiju ili snimak na 0648482459
Pratite nas na društvenim mrežama
PROČITAJTE JOŠ
-
Iće i piće | Četvrtak, 30. 03. 2023.
-
informer.rs | Četvrtak, 30. 03. 2023.
-
informer.rs | Sreda, 29. 03. 2023.