• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Iće&piće

10.04.2023

13:12 >> 13:13

ŠTA KUVATE za RUČAK? Sočna rebarca u ljutom sosu!

Shutterstock

Recepti

ŠTA KUVATE za RUČAK? Sočna rebarca u ljutom sosu!

Podeli vest

Ovo jednostavno, ali ukusno jelo, sačinjeno je od sočnih svinjskih rebara, mariniranih u belom vinu i začinjenih začinima koji će probuditi sva vaša čula. Sos koji čini ljuti kečap, balzamiko sirće i med upotpuniće ukus ovog jela i učiniti ga savršenim obrokom za sve prilike... Uživajte!

Sastojci: 

1 kg svinjskih rebara
čaša belog vina
dve kašike putera

kašičica belog luka u prahu
pola kašičice aleve paprike
so, biber

Za preliv:

četiri kašike ljutog kečapa
dve kašike balzamiko sirćeta
kašika meda
pola kašičice origana
pola kašičice ljute aleve paprike
so

Foto: Shutterstock

Ljuta rebarca 

Priprema: 

Pomešati so i alevu papriku i utrljati u rebarca. Preliti belim vinom i ostaviti da se mariniraju dva sata u frižideru. Poređati ih u pleh, a na svaki komad staviti malo putera. Staviti u rernu zagrejanu na 180 stepeni, a posle 20 minuta okrenuti i peći još toliko. U međuvremenu, pomešati sastojke za preliv i kuvati ih na tihoj vatri uz mešanje. Izvaditi pleh sa rebrima, preliti ih sosom, pa zapeći još desetak minuta. Služiti uz bareni krompir.

Prijatno!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Vesić: Srbija nikada neće tolerisati terorizam
Politika

Vesić: Srbija nikada neće tolerisati terorizam

Srbija neće tolerisati terorizam i oštro će se obračunavati sa terorističkim grupama poput ove koja stoji iza napada koji se dogodio ispred ambasade Izraela u Beogradu, izjavio je danas ministar građevinarstva, saobraćaja i infratrukture Goran Vesić uz poruku da je važno sačuvati mir u našoj zemlji i sankcionisati one koji taj mir pokušavaju da ugroze.

01.07.2024

19:19

TV

Živimo u vremenu kad se talas ekstremizacije pojavljuje svuda! Država je efikasno odreagovala na terorizam!
Live TV

Živimo u vremenu kad se talas ekstremizacije pojavljuje svuda! Država je efikasno odreagovala na terorizam!

U Beogradu, večeras nešto pre 19 časova, uhapšena je jedna osoba u Sarajevskoj ulici. Kod nje je pronađen samostrel, sličan onom koji je korišćen u terorističkom napadu pre par dana ispred ambasade Izrela kada je povređen žandarm koji je obezbeđivao objekat. Osim samostrela, kod uhapšenog lica, pronađeni su nož, čakija i nunčake. Ovim povodom, gosti Informerovog vanrednog programa bili su karijerni diplomata Branko Branković, Nikola Belić, novinar "Politike" i Nikola Perišić iz Centra za društvena istraživanja.

01.07.2024

22:30

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Kosta spasao Ronalda, Portugal je u četvrtfinalu! (FOTO/VIDEO)
EURO 2024

Kosta spasao Ronalda, Portugal je u četvrtfinalu! (FOTO/VIDEO)

Velika drama viđena je u Frankfurtu u duelu osmine finala između Portugala i Slovenije. Nije bilo golova u regularnih 90 minuta, a u finišu prvog produžetka Jan Oblak je odbranio jedanaesterac Kristijanu Ronaldu! Na kraju, Portugalci su bili bolji u penal seriji (3:0), a golman Diogo Kosta izrastao je u apsolutnog junaka!

01.07.2024

23:48

Planeta

Putin ne blefira, ali SAD i Zapad odbijaju da čuju šta im se poručuje! Crvene linije su pređene, Amerika rizikuje opstanak sveta!
Hoće li razum prevldati

Putin ne blefira, ali SAD i Zapad odbijaju da čuju šta im se poručuje! Crvene linije su pređene, Amerika rizikuje opstanak sveta!

Sukob u Ukrajini je već treća godina i čini se da su strane sklonije daljem eskaliranju nego okončanju. U svom godišnjem obraćanju, predsednik Vladimir Putin je upozorio zemlje NATO-a da „na kraju moraju da shvate da to preti nuklearnom sukobu, a samim tim i uništenju civilizacije" ako nastave da naoružavaju Ukrajinu i razmisle o slanju trupa. Putin je još u junu 2022. upozorio američke zvaničnike da ne šalju rakete dugog dometa u Ukrajinu, rekavši: „Udarićemo ciljeve koji još nisu pogođeni.

01.07.2024

23:00

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija