• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA
Informer

Izvor: Simply Recipes

08.05.2023

18:45 >> 18:27

DA LI STE ČULI ZA JAPANSKI ČIZKEJK? Donosimo vam recept!

Shuterstock

Recepti

DA LI STE ČULI ZA JAPANSKI ČIZKEJK? Donosimo vam recept!

Podeli vest

Kolač od sira u japanskom stilu, koji se ponekad naziva i sufle od sira, ima teksturu koja je neodoljivo mekana i pahuljasta

Japanski čizkejk, koji se ponekad naziva i sufle od sira, ima teksturu koja je neodoljivo mekana i pahuljasta, a zahvaljujući snegu od belanaca koji se stavlja u podlogu od krem sira.

U poređenju sa klasičnim čizkejkom, japanski kolač sadrži manje šećera, prenosi Simply Recipes.

Ovaj dezert je kreirao japanski poslastičar Tomotaro Kuzuno nakon boravka u Berlinu 1960-ih, gde je probao lokalni nemački kolač od sira. 

Evo njegovog recepta:

Sastojci:

4 velika jaja
50 grama putera (plus još za podmazivanje kalupa za pecenje)
225 grama punomasnog krem sira
1/4 šoljice slatke pavlake za šlag
1/4 šoljice kisele pavlake
1/2 šoljice i 1/3 šoljice šećera, odvojeno
1/4 kašičice soli
sok od pola limuna
2 kašičice ekstrakta od vanile
60 grama brašna
šećer u prahu za posipanje (po želji)
bobičasto voće za ukrašavanje (po želji)

Foto: Shuterstock

Ovaj čizkejk odlično se slaže sa jagodama
Priprema:

1. Zagrejte rernu na 160°C. Kalup za torte obložite papirom za pečenje. 
2. Odvojite žumance od belanaca tako da belance stavite u veću, a žumance u manju posudu.
3. Stavite veliki lonac s malo vode na dnu (otprilike 3 cm) na srednju vatru i pustite da lagano kuva. U veliku činiju dodajte puter, krem sir, obe pavlake, 1/2 šoljice šećera i so. Stavite posudu iznad vode koja ključa. Mešajte dok se krem sir ne otopi i smesa ne postane glatka. Sklonite s vatre.
4. Umešajte sok od limuna i ekstrakt vanile, a zatim umešajte jedan po jedan žumanac. Dodajte brašno u smesu i mutite dok se ne sjedini. 
5. Umutite belance, postupno dodajući 1/3 šoljice šećera kašiku po kašiku dok ne dobijete čvrst sneg od belanaca.
6. Nežno umešajte sneg od belanjaca u smesu od krem sira i sipajte u pripremljeni kalup za tortu.
7. Kolač pecite oko sat vremena, sve dok ne porumeni njegov vrh i ne stegne se. Isključite rernu, malo otvorite vrata i ostavite unutra još 15 minuta.
8. Izvadite čizkejk iz rerne i ostavite da s potpuno ohladi na sobnoj temperaturi oko sat vremena.
9. Izvadite kolac iz kalupa za torte. Cheesecake možete poslužiti na sobnoj temperaturi ili ohlađen. Po želji pre posluživanja kolač pospite prah šećerom ili bobičastim voćem.

 

 

Postovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, Youtube, Viber.

Pridružite se i saznajte prvi najnovije informacije.

Naše aplikacije možete skinuti na:


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Politika

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Društvo

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set