• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: iće&piće

15.05.2023

13:46

JAGNJEĆI KOTLETI SA NANOM! Ekskluzivni ručak gotov za 20 minuta!

Shutterstock

Recepti

JAGNJEĆI KOTLETI SA NANOM! Ekskluzivni ručak gotov za 20 minuta!

Podeli vest

Kotlete treba marinirati dva sata pre pečenja, ali sve ukupno oko njih nemate više od 20 minita posla, a možda ni toliko... Uživajte!

Sastojci: 

dve kašike maslinovog ulja
osam jagnjećih kotleta
sok i kora manjeg limuna

kašičica origana
pola kašičice cimeta
čen belog luka
pola šake sveže nane
pola manje glavice crnog luka
so, biber

Foto: Shutterstock

Jagnjeći kotleti sa nanom

Priprema: 

Jagnjeće kotlete oprati i prosušiti ubrusom. U blender sipati maslinovo ulje, dodati sok i rendanu koru limuna, origano, cimet, crni i beli luk, nanu, so i biber, pa kratko izmiksati. Dobijenom smesom preliti meso i ostaviti u frižideru da se marinira najmanje dva sata. Kotlete potom ocediti od marinade, te peći na roštilju ili u gril tiganju na jakoj vatri po dva-tri minuta sa svake strane. Poslužiti dok je toplo sa sezonskom slatom.

Prijatno!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Pitanje koje je podelilo Srbe: Kućni ljubimci u kafićima, da ili ne? (VIDEO)
Live TV

Pitanje koje je podelilo Srbe: Kućni ljubimci u kafićima, da ili ne? (VIDEO)

Tema Vikend info jutra bila je pitanje koje je kopka gledaoce, ali i goste u studiju, a to je da li psi, generalno životinje, smeju da obitavaju u kafićima i restoranima i da li je opravdano naplaćivanje njihovog boravka u objektu. O tome su polemisali Aleksandar Gavrić iz organizacije Animal Rescue Srbija, modni fotograf Dejan Milićević, Ivan Gavrilović, pevač i veterinar Srećko Radojičić.

27.07.2024

13:17

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Džet set

Srbija