• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA
Informer

Autor: Informer.rs

17.05.2023

16:30

IDEALNI PROLEĆNI RUČAK! Musaka od tikvica i spanaća je bogatog ukusa, a lako se priprema!

Recepti

IDEALNI PROLEĆNI RUČAK! Musaka od tikvica i spanaća je bogatog ukusa, a lako se priprema!

Podeli vest

Ako volite tikvice i spanać, isprobajte neobičnu varijantu musake.

Musaka se obično pravi od mlevenog mesa i krompira, ali postoje i druge verzije. Pošto je sezona tikvica i spanaća, naš predlog je da isprobate ukusnu musaku od ove dve vrste povrća.

Sastojci:

3 velike tikvice

4 paradajzja

maslinovo ulje

bosiljak

150 grama spanaća

4 kašike rikote

2 čena belog luka

200 grama mocarele

Foto: Shutterstock

Musaka

Priprema:

Isecite tikvice po dužini, pa onda stavite u vatrostalnu posudu i posolite. Ostavite nekih 10 minuta.

Isecite paradajz na kolutove, pa posolite, pobiberite i pospite italijanskim začinom.

Tikvice osušite ubrusom, pa pa poređajte u pleh obložen pek papirom. Prelijte maslinovim ulje i pospite italijanskim začinima.

Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 20 minuta.

Spanać sitno iseckajte, pa pomešajte sa rikota sirom. Dobro sjedinite, pa dodajte mleveni beli luk, so, biber i italijanski začin i dobro promešajte. 

Uzmite vatrostalnu posudu, pa po ivici poređajte tikvice tako da pola bude unuta, a pola spolja. Kada pokrijete ivice stavite ih i po sredini činije.

Zatim premažite smesom od spanaća (pola količine), pa poređajte pola količine paradajza preko. Na kraju stavite seckanu mocarelu i pokrijte još jednim redom tikvica. Premažite paradajz sos, pa zatim drugu polovinu smese sa spanaćem i preostali paradajz.

Opet pospite seckanu mocarelu i zatvorite tikvice. Premažite paradajz sosom i pospite parmezanom.  Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 30 minuta. Prijatno!

 

Postovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, Youtube, Viber.

Pridružite se i saznajte prvi najnovije informacije.

Naše aplikacije možete skinuti na:


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Politika

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Društvo

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set