• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

17.05.2023

15:15

KAKO DA VAM SE HRANA NE LEPI ZA TIGANJ? 7 trikova koje svaka domaćica treba da zna

Recepti

KAKO DA VAM SE HRANA NE LEPI ZA TIGANJ? 7 trikova koje svaka domaćica treba da zna

Podeli vest

Ukoliko imate problem što vam se hrana lepi za tiganj, onda možete da poslušate sedam saveta koji provereno rade i imaćete manji nered u kuhinji.

Evo nekoliko saveta kako da se hrana ne lepi za tiganj prilikom kuvanja:

Pre zagrevanja tiganja, dobro ga zagrejte

Pre nego što dodate ulje ili hranu u tiganj, sačekajte da se tiganj dobro zagreje na srednjoj do visokoj temperaturi. To će pomoći stvaranju zaštitnog sloja između površine tiganja i hrane.

Upotreba adekvatne količine masti

Dodajte dovoljno ulja ili masti u tiganj pre nego što stavite hranu. Ovo će pomoći u smanjenju trenja između hrane i površine tiganja, sprečavajući da se hrana zalepi.

Zagrejte ulje pre dodavanja hrane

Kada ste dodali ulje u tiganj, sačekajte nekoliko trenutaka da se ulje dobro zagreje pre nego što dodate hranu. To će pomoći da se hrana bolje zapeče i sprečiti lepljenje.

Foto: Pixabay

Tiganj

Pravilno pripremite hranu

Pre nego što stavite hranu u tiganj, osušite je i uklonite višak vlage. Vlažna hrana ima veću tendenciju da se lepi za površinu tiganja. Takođe, naseckajte hranu na manje komade kako bi se ravnomerno skuvao i sprečilo lepljenje.

Ne previše pretrpavajte tiganj

Pretrpan tiganj može izazvati zadržavanje vlage i sprečiti pravilno zagrevanje hrane. Stavite dovoljno hrane u tiganj, ali ostavite dovoljno prostora za vazduh i ravnomerno kuvanje.

Koristite tiganj sa premazom

Tiganji sa neprianjajućim premazom smanjuju šanse da se hrana zalepi za površinu. Ovi tiganji zahtevaju manje ulja za kuvanje i lakše se čiste.

Pravilno čišćenje tiganja

Nakon upotrebe, pažljivo operite tiganj kako biste uklonili ostatke hrane ili ulja koji bi mogli izazvati slepljivanje sledeći put. Koristite neabrazivnu spužvu ili mekanu četku za pranje, a izbegavajte upotrebu oštrih sredstava za čišćenje koja mogu oštetiti premaz tiganja.

Primenom ovih saveta, trebalo bi da smanjite mogućnost da se hrana lepi za tiganj i uživate u boljem iskustvu kuvanja.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17