• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

26.05.2023

21:00

NEODOLJIVA VOĆNA TORTA SA PIŠKOTAMA! Lagana i sočna, a kombinacija malina i čokoladnog fila joj daje poseban ukus (VIDEO)

Printscreen You Tube Cookrate - Cakes

Recepti

NEODOLJIVA VOĆNA TORTA SA PIŠKOTAMA! Lagana i sočna, a kombinacija malina i čokoladnog fila joj daje poseban ukus (VIDEO)

Podeli vest

Ukoliko želite da pojedete osvećavajuću poslasticu, onda možete da napravite voćnu tortu sa malinama.

Sastojci:

2 pomorandže

piškote 
600 g smrznutih malina 
100 g šećera 
100 ml vode 
50 g skorba 

Za fil: 

60 g pudinga od  vanile 
50 g kakaoa 
200 g šećera 
1 l mleka 
200 g putera, sobne temeprature 
50 g mlečne čokolade 

Foto: Printscreen You Tube Cookrate - Cakes

Voćna torta

Priprema: 

Iscedite sok od pomorandži i sipajte u neku posudu. Umočite piškote u sok i ređajte u tespiju koju ste obložili pek papirom. U šerpi pomešajte maline, šećer i 50 ml vode. Kad smesa krene da ključa dodajte skrob koji ste pomešali sa vodom, tako da nema grudvica.

Kuvajte dok se ne zgusne, uz mešanje. Ostavite da se ohladi nekih pola sata, pa sipajte preko piškota. Stavite u frižider nekih pola sata. Preko voćnog fila poređajte još jedan sloj piškota koje ste umočili u sok od pomorandže.

Puding od vanile pomešajte sa 100 g šećera, kao i kakaom. U šerpu sipajte mleko i preostali šećer (100 g), pa kada se zagreje dodajte smesu sa pudingom.

Kuvajte dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje. Zatim u vreo fil dodajte puter i promešajte da se sastojci sjedine. Dobijeni fil sipajte preko piškota, a onda stavite u frižider na sat vremena. Preko izrendajte čokoladu. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija