• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

30.05.2023

10:40 >> 13:22

NAPRAVITE EKLERE BRZO I LAKO! Predlažemo jednostavnu verziju čuvenog kolača

Shutterstock

Recepti

NAPRAVITE EKLERE BRZO I LAKO! Predlažemo jednostavnu verziju čuvenog kolača

Podeli vest

Ekleri, jedan od najpopularnijih kolača na svetu, mogu da se naprave i bez komplikovane pripreme

Čuveni dezert poreklom iz Francuske pravi se od kuvanog testa, puni kremom od vanile i preliva topljenom čokoladom. Postoje razne varijante eklera.

Naš predlog je da isprobate jednostavnu, a veoma ukusnu varijantu u kojoj se umesto kuvanog testa koriste piškote, a krem od vanile se zamenjuje kremom koji se ne kuva. 

Foto: Printscreen You Tube

Ekleri

Sastojci:


100 g maskarpone sira 
200 ml slatke pavlake 
200 g piškota 
200 ml mleka
150 g čokolade
2 kašike ulja
mrvice čokolade 

Priprema:

Najpre umutite slatku pavlaku, pa dodajte maskarpone i nastavite da mutite.

Sipajte smesu u špric za kolače, a ako ga nemate sipajte u kesu za zamrzivač i isecite rupu. 

Uzmite piškotu, umočite je u mleko. Preko nje sipajte fil uz pomoć šprica za kolače.  i umočite u mleko. Stavite preko drugu piškotu koju ste umočili u mleko. 

Tako radite dok ne utrošite sastojke. Čokoladu istopite sa uljem, pa umočite eklere. 

Ređajte na tacnu, pa stavite u frižider da se stegnu. Ukrasite filom i mrvicama čokolade. 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
zora

pre 10 meseci

Ako se promeni recept onda nemata pravo da ga zovete francuski EKLER. Krstite ga kolac sa piskotama, pavlakom i maskarpon sirom.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!
još obaveza

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!

U Grčkoj se od jula uvodi šestodnevna radna nedelja, a ova obaveza će se odnositi na državne službe, komunalna preduzeća, banke, privredna društva, organizacije i poljoprivredna gazdinstva koja su do sada praktikovala petodnevni nedeljni sistem rada.

27.04.2024

14:12

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija